Dino Skender dok je bio trener Osijeka i Damir Burić, bivši trener Hajduka
 IVAN PERIC/CROPIX
EUROPSKA LIGA

Hajduk i Osijek saznali moguće suparnike, Splićanima prijeti hrvatski trener, Slavoncima opasni Švicarci

Splićani su nositelji, Osječani nisu. Igra se samo jedna utakmica, pobjednici idu u 3. pretkolo
Piše: Tomo Ničota/Patrik MršnikObjavljeno: 30. kolovoz 2020. 23:52

Dok je kod Dinama u Ligi prvaka stvar vrlo jednostavna i zna se što Modri mogu očekivati, u Europskoj ligi, u drugome pretkolu u kojem se uključuju Hajduk i Osijek, teško je išta predvidjeti.

Večer prije izvlačenja Hajduk i Osijek saznali su skraćenu listu svojih potencijalnih suparnika u 2. pretkolu. Hajduk je tako dobio albanski Kukesi, makedonsku Renovu ili ljubljansku Olimpiju. To bi moglo značiti da će možda na Poljud stići Dino Skender, bivši trener Osijeka, danas strateg slovenske momčadi. Olimpija je u prvom pretkolu imala dosta muke s Vikingurom, momčadi s Islanda. Dobili su ih s 2:1, ali tek nakon produžetka, s time da su izjednačili tek u 88. minuti utakmice.

Kukesi je kod kuće s 2:1 dobio bugarsku Slaviju iz Sofije, dok je Renova s minimalnih 1:0 u prvom pretkolu dobila armenski Alaškert, i to na gostovanju.

S druge strane, Osijek je u statusu nenositelja dobro prošao. Izabranike Ivice Kuleševića pak čekaju švicarski gigant Basel, austrijski Hartberg ili češki Jablonec. Sve tri momčadi preskočile su prvo pretkolo pa će to i njima biti prvi europski ispiti ove sezone. Naravno, na prvi pogled su Austrijanci i Česi prolazni, naročito ako se posloži da ždrijeb dodijeli domaćinstvo Osijeku, dok bi se s Baselom itekako valjalo potući...

Spomenimo da se Lokomotiva i Rijeka pridružuju u trećem pretkolu. Riječani će, zahvaljujući ispadanju Maribora biti nositelji, Lokosi pak neće. Pa samim time imaju i malo šansi izbjeći nekog favorita. Rijeka i Lokomotiva svoje će protivnike saznati u ždrijebu u utorak.

Datumi Europske lige u 2020.

31. 8. Ždrijeb 2. kola kvalifikacija
1. 9. Ždrijeb 3. kola kvalifikacija
17. 9. 2. kolo kvalifikacija
18. 9. Ždrijeb play-offa
24. 9. 3. kolo kvalifikacija
1. 10. Play-off
2. 10. Ždrijeb skupina
22. 10. 1. kolo skupina
29. 10. 2. kolo skupina
5. 11. 3. kolo skupina
26. 11. 4. kolo skupina
3. 12. 5. kolo skupina
10. 12. 6. kolo skupina
14. 12. Ždrijeb 1/16 finala

Linker
21. travanj 2024 00:41