FILIPPO MONTEFORTE
POZITIVAN DOJAM

Hrabroj Rijeci ostaje žal, ali i ponos: ‘Protiv svjetskih klasa odigrali smo maksimalno! Čestitke svima‘

Trener i kapetan Bijelih sumirali su dojmove s još jedne europske avanture.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 27. studeni 2020. 07:58

Nogometaši Rijeke porazom su nastavili njihovu ovosezonsku europsku priču. Četvrti je to u skupinama Europske lige, dogodio se on u Napulju, na stadionu koji će uskoro biti preimenovan po Diegu Maradoni. Domaćin je slavio s 2:0, a nakon tog dvoboja postalo je jasno da momčad Simona Rožmana neće nastaviti natjecanje u Europi i nakon prosinca.

Izjave nakon susreta na San Paolu dali su upravo trener Rožman i kapetan Franko Andrijašević.

- Moram čestitati igračima jer su odigrali utakmicu na visokoj razini, rekao bih na maksimumu. Imali smo svoje prilike za pogodak kojim bismo uveli nervozu u njihove redove. Pokazali smo disciplinu i zajedništvo koji su na europskoj razini potrebni. Igramo protiv svjetskih klasa, nismo sretni zbog poraza, ali ponašali smo se kako treba, na maksimalnoj razini i zato čestitke svima – rekao je Rožman.

S druge strane, Franko je kroz cijelu utakmicu bio upravo jedan od onih koji su Rijeci željeli poraz učiniti što blažim. Doduše, da su se s kraja prvog poluvremena Lončarove prilike našle u domaćoj mreži, možda bi se i u nastavku drugačije igralo...

- Odigrali smo dobru i zrelu utakmicu, šteta zbog autogola na kraju poluvremena. Imali smo svoje prilike, ali možemo biti ponosni na ono što smo pokazali. Nismo se prepali protiv momčadi za koju znamo kakva je. Pohvale suigračima jer smo dali sve od sebe - veli Andrijašević.

Riječanima se valja brzo vratiti u realnost domaćeg nogometa, već ih u nedjelju očekuje domaći dvoboj s Osijekom u HNL-u.

Linker
19. travanj 2024 02:58