JOHAN EYCKENS Afp
TKO ĆE STARTATI U BEČU?

Krznar objasnio kako je Dinamo ostao bez još jednog napadača: ‘Bio je u ozbiljnim kombinacijama‘

‘Rekao sam da je izvedba Rapida za respekt i za sve, samo ne za opuštanje‘, kaže trener Modrih
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 20. listopad 2021. 19:11

Damir Krznar imao je što reći prije zadnjeg, službenog treninga u Beču. Prisjetio se i statih Rapidovih vremena, govorio o stadionu, publici, aktualnom stanju u momčadi. No, prije svega, još je jednom upozorio igrače i javnost da opuštanja u četvrtak ne smije biti.

- Rapid zahtjevan protivnik, koji je u svojim izvedbama u dvije utakmice zadovoljio igrama, ali izostao je rezultat. Ali, mi smo se u anačlizama fokusirali na izvedu, morat ćemo uložiti puno htijenja i truda da dođemo do našeg cilja, a došli smo ganjati još jednu pobjedu - kazao je Dinamov trener.

Prvo pitanje, ono najaktualnije, ticalo se Duje Čopa i njegove ozljede. Koliko je ozljeda poremetila planove, odnosno, je li Duje bio u planu za prvih 11?

- Duje je na zadnjem treningu osjetio zatezanje, a kad je to posljedica šuta kao sad, onda nema naznaka da bi sutra moglo biti bolje. Bio je u ozbiljnim kombinacijama za prvih 11, poremetilo nas je to malo, ali vjerujem da će igrači koji će igrati pronaći rješenje.

Hoće li igrati Andrić ili će u napadu ovaj put biti Petković?

- Andrić će vjerojatno dobiti minutažu, hoće li ući s klupe ili od prve minute. Ne bih još otkrivao planove, ne bih volio ureknuti nikoga, imamo još jedan trening za konačnu potvrdu tko će početi.

Vratili smo se tim lošijim rezultatima Rapida u zadnje vrijeme.

- Rekao sam da je izvedba Rapida za respekt i za sve, samo ne za opuštanje. Morat ćemo i mi napraviti sve, raditi uporno svih 90 minuta da ih ostavimo na nula bodova i odemo s ovog stadion veseli.

Kranjčar i Barić, pa i Bručić, ostavili su veliki trag u Rapidu.

- Dva čovjeka, Cico Kranjčar i Barić, obilježili su povijest Dinama, imao sam sreću gledati Cicu na Prateru. Bili su to slavni dani Rapida, čast nam je što su igrači iz Dinama pružili takve partije u Rapidu, ali i u ostalim klubovima svijeta. To je pravi put za sve igrače, da daju svoj maksimum gdje god igrali. Ne sjećam se, doduše, tog finala Kupa kupova iz 1985., ali znam da je to tada odzvonilo. Imao sam kasnije videokasete s Barićevim utakmicama iz Salzburga. Pratimo mi austrijski nogomet, uvijek se tu nađe zanimljivih igrača.

Dinamo će na Allianz stadionu imati podršku borjnih navijača.

- Vjerujemo da će biti i više naših navijača od broja prodanih ulaznica, sigurno će doći i oni iz Beča i okolice, zahvaljujemo unaprijed na potpori. Lijepo je igrati na punim stadionima, ovo je novo rađanje nogometa nakon pandemije, voljeli bismo da imamo i u Zagrebu takvu podršku, pun stadion, ne samo u Europi nego i u HNL-u, jer se i tamo ima što za vidjeti. Jasno, veliku ulogu igra komocija stadiona, uživat ćemo na ovom stadionu, uz nadu da ćemo jednom uživati na takvom i u Zagrebu.

Zanimljivo pitanje za kraj, hoće li Leovac i Dilaver, kao igrači koji su igali u bečkoj Austriji biti dodatno motivirani protiv Rapida?

- I Leovac i Dilaver su posebno vezani za Austriju, nekad i na trreningu razgovaraju na njemačkom, veliki su sportaši i veliki ljudi, tome je doprinio i njihov odgoj u Austriji. Sigurno će biti posebno motivirani protiv Rapida - kazao je Krznar.

Linker
20. travanj 2024 06:14