DAMIR KRAJAC/CROPIX
VIDEO PRESICE

Mamić: ‘Pa takve igrače Dinamo nikad ne može dovesti! On je častan čovjek, prijatelj, ali pile naopako‘

‘Imamo kvalitetu da uzmemo tri boda u ovoj utakmici, vjerujem da ćemo uspjeti to i napraviti‘.
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 21. listopad 2020. 18:08

Treći put u trenerskoj karijeri Zoran Mamić povest će s klupe Dinamo u startu natjecanja po europski skupinama. Prvi put, 2014. Modri su u Maksimiru 'pomeli' rumunjsku Astru Giurgiu (5:1). Godinu dana kasnije u prvom kolu Lige prvaka pao je u Zagrebu Arsenal (2:1). Još godinu prije Astre, u jesen 2013., Mamić je na klupi nakon dva kola i dva poraza zamijenio Branka Ivankovića i uspio remizirati s PSV-om (0:0), njemu je ta bila prva...

Dakle, zasad mu ide odlično na počecima, zašto tako ne bi bilo i ove sezone?

- Veselimo se početku natjecanja ove grupne faze, s velikim nestrpljenjem očekujem utakmice, sretni smo što su svi testoci na koronu opet negativni. Imamo kvalitetu da uzmemo tri boda u ovoj utakmici, vjerujem da ćemo uspjeti to i napraviti - rekao je Zoran Mamić, koji nije želio previše govoriti o tome kakvu će momčad suprotstaviti Feyenoordu.

- Nema tu previše iznenađenja, ne možemo izmisliti ništa posebno, želimo izvesti najbolju moguću formaciju. Siguran sam da će oni koji istrče dati sve od sebe, napraviti sve da pobijede. Ali, naravno da ne očekujem laganu utakmicu.

Hoće li od prve minute igrati Joško Gvardiol, koji je dosad uglavnom ulazio s klupe? Ili možda trojica stopera zajedno?

- Ne bih želio odgovoriti na konkretno pitanje, hoće li igrati sva trojica. Joško je odigrao velik broj utakmica do sad, treba ga dozirati i zato je ulazi s klupe. Još je mlad bi igrao baš sve utakmice, kako bi on želio igrati, tako žele i drugi. Igrao je i za reprezentaciju dvije utakmice zaredom, zatoga doziramo. Trener je taj koji odlučuje tko će koliko igrati, na kraju se vidi je li odluka bila dobra ili nije.

Zato je Mamić jako nahvalio Feyenoord, da se zaključiti da su on i suradnici vrlo detaljno proučili igru svoga suparnika.

- Radi se o klubu velike tradicije, o kvalitetnoj momčadi, koja je prepuna dobrih igrača, ima individualnu i momčadsku kvalitetu, pogotovo prema naprijed. Taj kapetan Berghuis im je opasan, zabija puno golova, on im je mozak močadi. Moram reći da dugo nisam momčad koja ima tako dobre bekove s obje strane. A posebno ovaj lijevi bek (Haps, nap.a.), on je odličan. On nije samo bek, on je krilo, napadač, desetka, sve...

Onda se Dinamov trener osvrnuo i na izjave koje su u SN-u dali Feyenoordov trener Advocaat i njegov pomoćnik Petrović, a koji su komplimentirali Dinamu, rekli da bi bod u Maksimiru bio veliki uspjeh.

- Znam Petrovića 30 godina, veliki smo prijatelji, on je jedan častan čovjek, sjajan tener. Zadovljstvo mi je biti njegov prijatelj, nismo sad nešto puno pričali o utakmici, sreli smo se kratko ovdje na stadiono. Ali, dobro ga poznajem i znam da on priznaje samo pobjedu, a pogotovo veliki stručnjak s brojnim uspjesima kakav je Dick Advocaat. Njih zanima samo pobjeda i sigurno očekujem Feyenoord koji će se tako i postaviti.

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX

Zatim se Mamić i malo nasmijao, prokomentirao izjavu Petrovića i Advocaata da Feyenoord ove godine nije doveo previše igrača, da im je korona malo narušila budžet i pokvarila planove.

- Ah, te njihove žalopojke. Sad nisu doveli igrače, jer nisu imali potrebe dovoditi. Zato su ranije plaćali pojačanja i šest, sedam milijuna eura, igrače kakve Dinamo nikad ne može dovesti. Oni su velik klub i velika momčad, s velikom tradicijom, svjesni smo da neće biti lako, ali nadam se da ćemo uzeti tri boda.

Može li se nešto zaključiti iz remija s gradskim suparnikom Spartom, hoće li taj mali kiks ostaviti traga na Feyenoordu?

- To što su odigrali slabije ne znači ništa, to nema utjecaja. Sigurno taj rezultat nije posljedica razmišljanja o Dinama, oni žele svaku utakmicu pobijediti i tako će ući i u ovaj dvoboj, bez obzira što u zadnjoj utakmici nisu bili na pravoj razini.

Bio je na press-konferenciji i Mario Gavranović, međutim, nije puno toga rekao, nije bilo previše pitanja. Puno toga je rekao zadnjih dana, nakon tri gola Gorici, najavio da je u velikoj formi.

- Sretni smo što počinje nova europska sezona, vjerujemo u pozitivan rezultat u jednoj teškoj utakmici i spremni smo - kazao je kratko Gavranović.

Dovoljno, nema se više puno toga ni dodati, što se kaže - pričat će na terenu.

Linker
19. travanj 2024 10:29