DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
VELIKA ROŠADA

Mourinho nagovijestio sjajan scenarij za Dinamo: Tottenham na hrvatskog prvaka ide bez najveće zvijezde?

‘Želio bih ga protiv Fulhama, protiv Palacea, pa onda i protiv Dinama. Ali, mislim da to neće ići‘
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 04. ožujak 2021. 19:04

I Tottenham je u paklenom ritmu, u 14 dana odigrat će Spursi pet utakmica, uz dvije s Dinamom, ostale tri protiv londonskih klubova. Prvo već u četvrtak protiv Fulhama, zatim i u nedjelju protiv Crystal Palacea. Bit će to onda tri utakmice u ovom tjednu, bez obzira što Jose Mourinho ima širok kadar i puno kvalitetnih igrača, ipak i on mora razmišljati kako da u tim utakmicama raspodjeli snage. Očito je da će miksati momčad u te dvije utakmice, možda se to onda odrazi i na sastav koji će igrati protiv Dinama, s obzirom da samo tri dana kasnije Spursi igraju veliki londonski derbi s Arsenalom.

image
DANIEL LEAL-OLIVAS Afp


Glavna je priča Gareth Bale. Odigrao je odličnu utakmicu protiv Burnleyja (4:0), nagovijestio da se vraća u formu, međutim, Mourinho je isto tako najavio da će Bale teško izdržati obje utakmice ovoga tjedna.

image
MATTHEW CHILDS Afp


- Kad igrač odigrao tako kao što je on odigrao protiv Burnleyja, naravno da bih volio da igra u svakoj utakmici. Želio bih ga i protiv Fulhama, i protiv Palacea, pa onda i protiv Dinama. Ali, mislim da to neće ići, ne može ni Bale izdržati taj ritam. On je iskusan igrač, zna slušati svoje tijelo i važan je faktor kod odlučivanja. Sve je to dio jednog procesa kojim moramo znati upravljati iz dana u dan i vidjeti kako se osjeća sutra, pa onda opet sutra. Tako i odlučujemo, ne mogu ništa govoriti daleko unaprijed - rekao je Mourinho.


E sad, hoće li propustiti cijelu utakmicu ili veći dio susreta s Fulhamom, pa onda startati u tri zaredom, protiv Palacea, Dinama i Arsenala? Ili će ovu odigrati, pa onda odmarati za vikend? To nije Portugalac otkrio, ali je očito da planira Balea malo poštedjeti jer Velšanin nije u stanju igrati na istoj razini svaka tri dana. Drugi, koji bi također u nekoj od idućih utakmica mogao biti na poštedi, jest stoper Toby Alderweireld, njega mediji očekuju na klupi baš protiv Fulhama.


Kako će Mourinho kombinirati minutažu i tko će na kraju igrati za tjedan dana protiv Dinama, hoće li potom protiv Modrih odmarati dio igrača za derbi s Arsenalom? Dvije utakmice u iduća tri dana dat će neke odgovore, ali jasno je da ni bogati Spursi nisu imuni na probleme s gustim rasporedom utakmica.


Tottenham slavio kod Fulhama, Bale igrao do 67. minute

Tottenham je u četvrtak navečer slavio s minimalnih 1:0 na gostovanju kod Fulhama u unaprijed odigranoj utakmici 33. kola engleskog prvenstva, a pobjedu Dinamovom suparniku na Craven Cottageu donio je autogol Adarabioya u 19. minuti.

Fulhamu je u 62. minuti poništen pogodak zbog sumnjive interpretacije pravila igranja rukom. Lopta je pogodila Maju u ruku, ali mu je ona bila uz tijelo i nije mogao ništa učiniti kako bi izbjegao taj kontakt. Gareth Bale igrao je do 67. minute kada ga je zamijenio Lucas.

Linker
24. travanj 2024 23:10