NEIL HALL Afp
SPURSI POPRAVLJAJU SLIKU

Mourinhov Tottenham je netom do utakmice s Dinamom igrao drugačije, kako će izgledati protiv Modrih?

Nogometaši Tottenhama dobili su tri utakmice zaredom i pritom nisu primili niti jedan pogodak...
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 06. ožujak 2021. 20:57

Tottenham popravlja krvnu sliku jer nakon groznih rezultata spojio je dvije pobjede u Premier ligi, prvi put od studenoga. Računajući i Wolfsberger u Europi, ima tri zaredom. Nakon što je doma razmontirao Burnley, odnio je sva tri boda u četvrtak s Craven Cottagea. Spursi su odigrali vrlo dobro prvo poluvrijeme, a iako je Fulham u završnici pritiskao, izdržali su sve i s tim jednim autogolom Tosina Adarabioya iz 19. minute uzeli tri boda.

Kakav točno sastav Jose Mourinho sprema za Dinamo danas je teško reći, pogotovo što je u prvenstvu počeo više koristiti igrače koji je držao u “zamrzivaču“ i uglavnom aktivirao u europskim susretima. No, nakon što je Gareth Bale startao s Burnleyem i zabio dva pogotka u pobjedi 4:0, sada je u početnoj postavi bio i Dele Alli nakon gotovo šest mjeseci. Engleski reprezentativac kojem su predviđali veću karijeru bio je marginaliziran od Portugalca, međutim, očito se nešto mijenja. Igrao je jako dobro u prvom dijelu, u kojem je Tottenham mogao uvjerljivije voditi. Kako u Europskoj ligi u pravilu rotira, tko li će onda na Modre? Bale i Alli zamijenjeni su u 67. minuti. BASK, to je formula uspjeha koju nude pojedini komentatori: Bale, Alli, Son i Kane.

Mourinho je dosad igrao drugačije, da bi s Fulhamom ponudio u napadu upravo njih. Neki će u Engleskoj već sugerirati Spursima da se fokusiraju na Europsku ligu jer veće su im šanse osvojiti kontinentalno natjecanje i tako izboriti Ligu prvaka, nego jedno od četiri vodeća mjesta u Premier ligi koja je donose kroz prvenstvo.

Tablica ne govori da su bez šansi jer kao osmi samo pet bodova zaostaju za četvrtim Chelseajem, od kojeg su odigrali susret manje. No, Mourinhova momčad je ove sezone dugo bila bez samopouzdanja, pretjerano defenzivna, što ne čudi s obzirom na trenerovu filozofiju, usto i površna i to je plaćala. Koliko Portugalac više šizio, toliko su igrači djelovali nesigurnijima. Međutim, sad su u fazi pozitivnog ždrijeba, sljedeći suparnik im je u nedjelju doma Crystal Palace. Ako i njega dobiju, na Modre će izaći u daleko optimističnijem raspoloženju.

- S Fulhamom smo odigrali vrlo dobru utakmicu. Oni ne postižu puno golova, ali ih niti ne primaju. Imali smo šansu ubiti utakmicu, nismo, a potom je postala vrlo slična nekima koje smo igrali ranije - komentirao je Mourinho.

Samo što su ovu dobili, za razliku nekih koje je imao u vidu prilikom te izjave. I Fulham im je dao gol, koji nije priznat zbog napadačkog dodira lopte s rukom. Dinamovo je ključno pitanje kako će odgovoriti na brzinu Tottenhaove igre i koliko držati koncentraciju. Do koje mjere će to moći, toliko će i parirati. A hoće li igrati Bale ili Lamela, Alli ili Moura, Sissoko ili Ndombele, vjerojatno je stručnom stožeru Modrih ionako vrlo slično.

Spursi u zadnje vrijeme

18/02/21.
Wolfsberger - Tottenham 1:4
21/02/21.
West Ham - Tottenham 2:1
24/02/21.
Tottenham - Wolfsberger 4:0
28/02/21.
Tottenham - Burnley 4:0
04/03/21.
Fulham - Tottenham 0:1

Linker
19. travanj 2024 12:26