GERT EGGENBERGER
BROJNE KALKULACIJE

Oprez Dinamo! Evo kako Modri i bez novog boda mogu do proljeća u Europi, no moguć je i crni scenarij

Osvoji li Dinamo bod protiv Feyenoorda, a CSKA ne pobijedi WAC, tad bi već idućeg tjedna osigurao prolaz
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 26. studeni 2020. 22:00

Još je 180 minuta pred nama u Europskoj ligi, Dinamo još nije siguran za europsko proljeće i zato treba pričekati s euforijom i slavljem, međutim, Modri su "korak do", nedostaje im tako malo. Čak mogu proći i da do kraja više ne osvoje ni bod, postoji i ta kombinacija. No, krenimo redom.


Dinamo u idućem kolu gostuje u Rotterdamu kod Feyenoorda, pobjedom bi, naravno, riješio sve. Izgubi li Dinamo obje utakmice, WAC remizira u Moskvi i svlada Feyenoord tada bi na kraju tri momčadi (Dinamo, WAC i Feyenoord) imale po osam bodova i hrvatski prvak sigurno prolazi dalje.

Međutim, u slučaju da Dinamo izgubi obje utakmice, a WAC pobijedi sve do kraja, Modri bi ostali bez šesnaestine finala Europske lige.


Osvoji li Dinamo, pak, bod protiv Feyenoorda, a CSKA ne pobijedi WAC, tada bi već idućeg tjedna imao osiguran prolaz, a onda bodom protiv CSKA i prvo mjesto u skupini.

Naravno, bod u Rotterdamu svakako otvara širom vrata europskog proljeća, tada bi se u najgorem raspletu moglo dogoditi da CSKA pobijedi u obje utakmice, Feyenoord slavi u Klagenfurtu pa Dinamo, Feyenoord i CSKA imaju po devet bodova i odlučuje međusoban krug, u kojemu bi Dinamove akcije tada bile slabije. No, ono što je sigurno, Dinamu u svakoj varijanti bod u zadnjem kolu u Maksimiru protiv Moskovljana nosi prolaz, tada ga nitko ne bi mogao skinuti s jednog od prva dva mjesta.

Linker
24. travanj 2024 10:23