Christopher Wernitznig u duelu protiv Ademija
 AFP
OPTIMIZAM KOD AUSTRIJANACA

‘Pokazali smo da možemo protiv svih, želimo pobijediti Dinamo! Stresno razdoblje konačno je iza nas!‘

Domaćini "nabrijani" dočekuju Zagrepčane i traže pobjedu ne bi li učvrstili šanse za prolaz
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 26. studeni 2020. 08:30

Christopher Wernitznig, centralni veznjak, jedan je od najvažnijih igrača austrijskog Wolfsbergera. Opasan i u šesnaestercu, ove sezone na njemu su svirana već četiri kaznena udarca, primjerice, u Rotterdamu protiv Feyenoorda u pobjedi WAC-a 1:4 čak dva “elvera” bila su na njemu. Igrao je i u Zagrebu, bio kapetan, dakle, jasno je o koliko se bitnom igraču radi u viziji Ferdinanda Feldhofera. I on je bio među onima koji su preboljeli COVID, u pobjedi protiv Altacha (2:0) proteklog vikenda odigrao je sat vremena...

- Vladala je velika neizvjesnost uoči utakmice, nismo znali koliko smo spremni, koliko ćemo imati snage, jer danima je na treningu bilo samo nekoliko igrača. Zadnjih desetak minuta bilo je malo teže, ali na kraju je sve dobro prošlo, vjerujem da je ovo stresno i bolno razdoblje iza nas. I da ćemo već u četvrtak protiv Dinama pokazati da smo opet snažni spremni i u dobroj formi - rekao je Christopher Wernitznig za austrijske medije, ne krijuću ambicije svoje momčadi do kraja jeseni.

- Pred nama je osam utakmica i svaka nam je finale. Želimo ući u četvrtfinale Kupa, biti među šest najboljih u ligi i plasirati se među 32 u Europskoj ligi. To bi bilo ostvarenje naših ciljeva za ovaj dio sezone i mogli bismo mirno na zimski odmor koji će nam biti potreban.

Dakle, na redu je Dinamo, u Maksimiru su Wernitznig i društvo izgubili susret, ali vjeruju kako to ipak nije bio pravi odnos snaga, s obzirom na sve probleme oko COVID-a.

- Sad smo protiv svake momčadi igrali jednom u grupnoj fazi. Pokazali smo da imamo šanse za pobjedu protiv bilo koga. Već smo imali ovu priliku za prolazak skupine prošle sezone s četiri boda iz prve dvije utakmice, a onda smo je nažalost prokockali sa samo jednim bodom iz preostala četiri susreta. No, vjerujem da smo iz tog primjera puno naučili i da ćemo ovaj put iskoristi tu veliku priliku.

Linker
23. travanj 2024 23:56