DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
REAKCIJE MEDIJA

‘Rapid je igrao brzo protiv Zagreba - a što je s Hrvatima? Zbog ponašanja HR navijača slijede nove kazne‘

Austrijski mediji nisu euforični usprkos sinoćnjem slavlju protiv hrvatskog prvaka
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 22. listopad 2021. 07:55

Nakon pobjede Rapida nad Dinamom gotovo svi komentari mogu se svesti pod jednu rečenicu iz Kuriera u kojoj stoji da se Rapid pobjedom nad Dinamom vratio u igru za prolaz skupine.

Naglašavaju kako su domaćini osvojili prve bodove u trećem kolu natjecanja u skupini, a pojedini to smatraju iznenađenjem jer je Dinamo imao ulogu favorita.

Die Presse komentira:

“Rapid može iznenaditi i dobro igrati nogomet. Nastup u Europskoj ligi protiv zagrebačkog Dinama može se tako jednostavno skicirati. Sigurna obrana s Gartlerom, inovacija s Grüllom, 22.300 2-G gledatelja i unatoč bolnoj stagnaciji u ofenzivi (Kara), postigao je prve golove i probio led u skupini H. Tih 2:1 protiv Hrvata, golovi Grülla i Hofmanna podgrijava tihu nadu u više. Barem Didi Kühbauer zasad može nastaviti raditi u miru”.
Na kraju dodaje:

"Rapid je igrao brzo protiv Zagreba - a što je s Hrvatima? Grmjelo je samo u navijačkom sektoru. Pismo iz UEFA-e već je stiglo u Hütteldorf: Rapid mora platiti kaznu od 60.000 eura zbog navijačkog incidenta na gostovanju kod West Hama - i odigrati utakmicu u gostima bez gledatelja. Zbog ponašanja zagrebačkih navijača slijede daljnje kazne. Barem postoji novo povjerenje u Hütteldorfu - klub još uvijek može pobijediti".

Kronen Zeitung navodi da je "pobjeda bila nagrada za jak nastup", te da je "Rapid od samog početka preuzeo uzde, bio je agresivan, hrabar i odlučan".

Linker
19. travanj 2024 21:07