Simon Rožman
 MATIJA DJANJESIC/CROPIX
STIGLI REZULTATI TESTOVA

Realu se vraća najveća zvijezda, Rijeka u problemima! Još dva igrača zbog korone ne igraju u četvrtak

Ono što je jako neobično jest da su njih dvojica bili pozitivni na testu prije mjesec dana...
Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 01. prosinac 2020. 17:34

U ponedjeljak su se igrači Rijeke testirali na COVID-19 i u utorak je njihov trener Simon Rožman doznao da na trojicu svojih nogometaša neće moći računati u dvoboju s Real Sociedadom. Identitet trojice igrača nije poznat, ali s Kvarnera stižu nepotvrđene informacije da je jedan od igrača zbog koronavirusa propustio i posljednji europski dvoboj s Napolijem, dok su preostala dvojica bila negativna na testiranju uoči Napulja.

Ono što je jako neobično jest da su njih dvojica bili pozitivni na testu prije mjesec dana te su pauzirali s radom za vrijeme stanke zbog reprezentacija.


“Važno je naglasiti da nakon posljednjeg kruga testiranja nema novih pozitivnih igrača na virus korone, već se radi o igračima koji su već ranije odradili period samoizolacije, ali zbog pozitivnog nalaza neće biti na raspolaganju”, objavila je Rijeka u svojem priopćenju.


Inače, dobre vijesti dobio je trener Real Sociedada Imanol Alguacil na početku ovog tjedna. Njegova najveća zvijezda, 34-godišnji David Silva, u ponedjeljak je normalno trenirao sa suigračima i trebao bi biti spreman za dvoboj s Rijekom u četvrtak. Alguacil treba sve najjače snage kako u možda i ključnoj utakmici za prezimljavanje u Europi njegova momčad ne bi podbacila. Nanizao je klub iz San Sebastiana šest utakmica bez poraza u svim natjecanjima i drži prvo mjesto na ljestvici španjolskog prvenstva, ali ako sutra ne svlada Rijeku mogao bi ostati bez željene euroligaške nokaut runde. Ako Real Sociedad sutra trijumfira, a AZ Alkmaar izgubi od Napolija, Baski će i kolo prije kraja osigurati prolaz.

No ako Rijeka iznenadi, vrlo je moguće da će Real za prolaz trebati pobjedu kod Napolija u posljednjem kolu, što je teret kakav Alguacil svakako želi izbjeći.


David Silva propustio je posljednje dvije utakmice s AZ-om i Villarrealom, treću ne bi trebao. Trenirao je prekjučer i Asier Illaramendi, kapetan Reala, ali on se nakon duge pauze zbog ozljede još ne vraća na travnjak. Protiv Rijeke bi se zato mogao vratiti desni bek Andoni Gorosabel, koji zbog ozljede nije igrao od 1. studenoga.

Oporavio se Gorosabel, nedjeljnu utakmicu s Villarrealom odgledao je s klupe, a u utakmicama kojima ga nije bilo njegovu poziciju uglavnom je ugrabio Joseba Zaldua.


Pod upitnikom su dvojica prvotimaca. Alguacil će do četvrtka provjeravati stanje Mikela Merina, 24-godišnjeg veznjaka, te Aritza Elustonda, koji ima problema s gležnjom.

50 milijuna eura svojedobno je bila vrijednost Davida Silve prema TM-u
16,5 milijuna eura vrijednost je danas cijele Rijekine momčadi prema TM-u

Linker
24. travanj 2024 02:42