STRINGER/Anadolu Agency
Težak izazov

Riječani stigli u Napulj, usprkos izostancima, vlada optimizam: ‘Imamo i ambicije i plan za utakmicu‘

Na polovici natjecanja AZ Alkmaar, Napoli i Real Sociedad imaju po šest bodova, a Rijeka je bez boda
Piše: HinaObjavljeno: 25. studeni 2020. 15:55

Nogometaši Rijeke doputovali su u srijedu u Napulj gdje će u četvrtak (21 sat) protiv Napolija igrati susret 4. kola skupine F Europske lige. Riječani su stigli znatno oslabljeni, jer trener Simon Rožman ne može računati na 14 igrača, od kojih je osam zaraženo koronavirusom.

Zbog toga se momčadi moralo priključiti i nekoliko juniora. Kod kuće su ostali napadač Luka Menalo, koji je igrao prije tri tjedna protiv Napolija, zatim veznjak Tibor Halilović, te Sandro Kulenović, strijelac utješnog pogotka u gostujućem porazu 1-4 od AZ Alkmaara.

"Koga nema bez njega se mora, a svi koji su na raspolaganju treneru pružit će maksimum, pa onda što bude", izjavio je slovenski veznjak Adam Čerin.

Na polovici natjecanja AZ Alkmaar, Napoli i Real Sociedad imaju po šest bodova, dok je Rijeka posljednja bez bodova. Rijeka je prije 20 dana na Rujevici izgubila od Napolija s 1-2, iako je povela golom Murića (13). Neposredno prije odlaska na odmor na 1-1 poravnao je Demme (43), da bi Napoli do pobjedničkog pogotka stigao nesretnim autogolom Brauta u 62. minuti.

"Sigurno je da će nam nedostajati neki pojedinci, ali bitna je ekipa. Bit će teže, ali idemo s optimizmom. Imamo tri utakmice Europske lige iza sebe i sada znamo koji su nas detalji najviše koštali, a i Napoli u ovom trenutku nije u najboljoj formi", izjavio je vratar Rijeke Ivan Nevistić i dodao: "Vjerojatno će Napoli na početku pritiskati. Mi trebamo sačuvati mrežu i onda će nam biti lakše kako bude odmicala utakmica. Kad smo mi pravi kao ekipa možemo napraviti dobar rezultat".

Riječani će u večernjim satima odraditi zadnji trening uoči utakmice.

"Ambicije imamo, a imamo i plan za utakmicu iako nam nedostaje nekoliko igrača. Očekuje nas tvrda i teška utakmica, ali pokušat ćemo izboriti pozitivan rezultat. Vidjeli smo na Rujevici da možemo kada igramo maksimalno i kao jedan, te kada na terenu realiziramo trenerove upute", istaknuo je veznjak Stjepan Lončar.

Posljednju utakmicu Rijeka je odigrala prije 17 dana, kada je u domaćem prvenstvu dobila Lokomotivu s 1-0.

"Reprezentativna stanka nam je dobro došla i igrači koji su ostali u Rijeci su se dobro pripremili. Na Rujevici smo pokazali da možemo igrati s njima i dobili smo samopouzdanje za ovaj uzvrat u Napulju. Trebamo igrati kompaktno i agresivno, te pokušati napraviti što više u tranziciji", dodao je veznjak Adam Čerin.

U četvrtak u 4. kolu skupine F, osim Napolija i Rijeke, sastaju se i AZ Alkmaar - Real Sociedad.

Linker
19. travanj 2024 01:45