MATIJA DJANJESIC/CROPIX
RIJEČ TRENERA

Rožman u velikim problemima uoči sudara s Nizozemcima, ali ne gubi nadu: ‘Imamo svoje šanse....‘

‘Oni će sigurno željeti zabiti gol odmah na početku, a mi ćemo sigurno imati svoje šanse u nastavku‘
Piše: HinaObjavljeno: 28. listopad 2020. 14:53

Nogometaši Rijeke u srijedu su otputovali u Nizozemsku, gdje ih u četvrtak (21 sat) čeka gostovanje kod AZ Alkmaara u okviru drugog kola natjecanja u skupini F Europske lige, a trener Simon Rožman ima puno poteškoća u slaganju momčadi za ovaj dvoboj.

Među onima koji se nisu našli na popisu putnika, a registrirani su za Europsku ligu su braniči Zoran Arsenić i Nino Galović te vezni igrači Adam Gnezda Čerin i Robert Murić, a upitno je hoće li treneru Rijeke na raspolaganju biti kapetan Franko Andrijašević, koji se još od utakmice protiv Real Sociedada muči s hematomom, zbog kojeg je morao napustiti igru pola sata prije završetka dvoboja u kojem je Rijeka tek u sučevom dodatku primila gol koji je Baskima donio sva tri boda na Rujevici.

Na Andrijaševićevu poziciju je tada ušao Sterling Yateke koji bi mogao biti rješenje za "povučenu špicu" na gostovanju kod nizozemskog prvoligaša, ako kapetan Rijeke ne bude spreman za nastup, što se u ovom trenutku čini prilično vjerojatnim.

Dobra vijest za Rožmana je mogući povratak u kadar 25-godišnjeg ofenzivnog veznjaka Tibora Halilovića koji je izbivao s terena dva mjeseca zbog ozljede koljena. Nakon duge stanke vjerojatno nije spreman za cijelu utakmicu, ali može pomoći barem u trenutku kad će momčadi zatrebati poticaj s klupe.

Uoči dolaska Rijeke Nizozemci su u prvenstvu odigrali 2-2 na gostovanju kod Den Haaga, a Riječani su imali slobodan vikend, jer je njihova utakmica protiv Gorice odgođena. Iznenađujuća pobjeda AZ-a na gostovanju kod Napolija je jedina koju su Nizozemci ostvarili još od 2. kola kvalifikacija za Ligu prvaka krajem kolovoza protiv češkog Plzena. U nizozemskom prvenstvu AZ je nanizao pet remija.

image
MATIJA DJANJESIC/CROPIX

Unatoč problemima u igračkom kadru, Riječani se nadaju da se iz Nizozemske mogu vratiti s pozitivnim rezultatom, a za njih bi to bio i jedan bod, za što se domaća momčad "specijalizirala".

"Dobro smo ih analizirali i spremni smo za utakmicu. Imamo svoje šanse. Nadamo se dobrom rezultatu", izjavio je za riječki Novi list vratar Rijeke Ivan Nevistić.

Ono što su Riječani uočili gledajući prethodne nastupe AZ-a je energičan ulazak u utakmicu nizozemske momčadi.

"Oni će sigurno željeti zabiti gol odmah na početku, a mi ćemo sigurno imati svoje šanse u nastavku", rekao je Nevistić koji se nada da će u ovom dvoboju do izražaja doći to što su Rijekini igrači odmorniji.

"Možemo očekivati njihov pad pred kraj utakmice jer imaju problem s koronom i non-stop im igra ista ekipa. To će biti naš forte", zaključio je 22-godišnji vratar Rijeke.

Moguća početna postava koju će Simon Rožman poslati na AZ: Nevistić - Tomečak, Escoval, Velkovski, Smolčić Štefulj - Pavičić, Capan, Yateke, Lončar - Kulenović.

Utakmica na stadionu AFAS u Alkmaaru započet će u 21 sat, a glavni sudac je Rus Sergej Ivanov.

Linker
17. travanj 2024 00:03