BORIS KOVACEV/CROPIX Cropix
REAKCIJE IZ ŽUTOG TABORA

Trener Villarreala nakon slavlja otkrio ključan detalj za izbacivanje Dinama: ‘To je bila naša ideja‘

‘Znali smo da imaju iskustva u preokretima no nismo im dopustili da ga ostvare...‘
Piše: HinaObjavljeno: 16. travanj 2021. 08:05

Villarrealov trener Unai Emery rekao je nakon pobjede nad Dinamom od 2-1 kako je njegova momčad prikazala svoju najbolju igru te dezaktivirala Dinamovu agresivnim presingom.

"Odigrali smo dobro, prikazali svoju najbolju igru individualno i momčadski. Ozbiljno smo pristupili utakmici poštujući Dinamo. Bili smo svjesni da je Dinamo dinamična i talentirana ekipa pa nismo špekulirali kako bi se mogla odvijati utakmica nego smo ušli u nju kako bi smo opet pobijedili," izjavio je Emery na konferenciji za medije nakon utakmice.

Villarreal je nakon pobjede od 1-0 u prvom susretu četvrtfinala pobijedio i na svom terenu s 2-1 pa se plasirao u polufinale Europske lige.

"Ideja je bila biti strpljiv i kontinuirano dezaktivirati Dinamovu igru. Zato smo ih stiskali ih agresivno, nastojali smo onemogućiti njihovu igru. Bili smo totalno ozbiljni," napomenuo je Emery čija je momčad nakon prvih 45 minuta vodila 2-0.

"U drugom dijelu smo održali isti liniju, igrali smo na isti način onemogućavajući im da se vrate. Istina je da su imali priliku za gol u 50. minuti (Majer). Imao je Dinamo još neke svoje prilike, ali imali smo ih i mi. Znali smo da imaju iskustva u preokretima no nismo im dopustili da ga ostvare", izjavio je.

Emery će se u polufinalu suočiti s Arsenalom, londonskim klubom u kojem je radio prije dolaska u Villarreal. Španjolci će pak pokušati proći tu stepenicu nakon što su dosad četiri puta padali u europskim polufinalima.

"Imamo sada priliku preskočiti tu prepreku polufinala i to protiv Arsenala što će biti teško. Čekamo to kao nešto jedinstveno. Dat ću sve od sebe da razbijemo tu barijeru i zato ćemo maksmilano trenirati, šteta što nas publika neće gledati u tom pokušaju", rekao je Emery koji je sa Sevillom osvojio Europsku ligu od 2014. do 2016. godine.

Arsenal je izbacio Villarreala u polufinalu Lige prvaka godine 2006. pobjedom doma od 1-0 te s 0-0 u gostima.

Parejo: Zasluženo smo pobijedili

Villarrealov vezni nogometaš Dani Parejo (31) izjavio je nakon utakmice s Dinamom u četvrtak kako je njegova momčad zasluženo prošla u polufinale Europske lige jer je u dvije četvrtfinalne utakmice bila bolja od hrvatskog prvaka Dinama.

"Uoči utakmice bili smo svjesni važnosti utakmice i onoga što nas čekalo u njoj. Zato smo izašli kako bi smo pobijedili i u uzvratu. Tijekom susreta smo imali inicijativu, a premda su nam zabili gol, smatram da smo bili bolji u ove dvije utakmice", izjavio je Parejo u obraćanju medijima podno "Stadiona keramike" u Villarrealu.

Villarreal je u četvrtak navečer pobijedio s 2-1 nakon što je tjedan dana ranije već slavio s 1-0 u Zagrebu.

Villarreal je dosad pobijedio u 11 utakmica Europske lige dok je na gostovanju kod izraelskog Maccabija u grupnoj fazi natjecanja odigrao 1-1. Ove sezone niti jednom nije izgubio u ovom natjecanju. U dosadašnjih osam europskih četvrtfinala pet puta izlazio kao pobjednik.

Španjolski mediji u svojim izvještajima ističu ovogodišnju nepobjedivost "Žute podmornice" u Europi te najavljuju polufinalni susret s Arsenalom. Neki idu i korak dalje.

Linker
25. travanj 2024 16:27