Lovro Majer

 MATHIEU PATTIER/SIPA PRESS/PROFIMEDIA Mathieu Pattier/Sipa Press/Profimedia
LIJEPO PRIZNANJE

VIDEO: Fantastičnom HR čarobnjaku se nakon sjajnog pogotka naklonili i iz UEFA-e! ‘On je poseban...‘

Za najavu novog europskog izazova iz krovne europske federacije nisu mogli izabrati bolji detalj.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 03. listopad 2022. 18:24

Da je hrvatski nogometni reprezentativac Lovro Majer u sjajnoj formi, da mu ne smeta ni maska na licu zbog nedavno pretrpljene frakture nosne kosti, pokazao je upravo u dresu Vatrenih. Majer je zabio Danskoj na Maksimiru u susretu pretposljednjeg kola Lige nacija, i to tek nakon što je ušao na teren u drugom poluvremenu dvoboja. koji je Hrvatskoj utro put do prvog mjesta u skupini.

Bio je to drugi Majerov pogodak ove sezone u svim natjecanjima za klub i reprezentaciju kombinirano, a upravo je na prvi i do sad jedini za Rennes ove sezone podsjetila UEFA. Na svojoj službenoj Twitter-stranici za Europsku ligu iz krovne europske nogometne federacije objavili su Majerov gol u prošlom kolu tog natjecanja. Njega je postigao u domaćem remiju Rennesa i turskog Fenerbahcea (2:2).

Majer je u 54. minuti sjajno iskoristio dubinsku loptu Martina Terriera, a nakon što je obišao gostujućeg vratara Bayindira uspio je održati razinu mirnoće i pospremiti loptu u mrežu na oduševljenje navijača na stadionu Roazhon Park. Zanimljivo je, dvije minute ranije upravo je Majer asistirao Terrieru za prvi domaći gol na toj utakmici. Ipak, Turci su se do kraja golovima Kahvecija (60) i Valencije (90+2 iz jedanaesterca) vratili i dokopali boda u Francuskoj.

- Lovro Majer je poseban - napisali su iz UEFA-e. Majera i njegov Rennes koji nakon dva kola ima 4 boda ovoga četvrtka očekuje domaći dvoboj s kijevskim Dinamom.

Linker
24. travanj 2024 20:12