Gol Glasgow Rangersa za 0:2
 SCREENSHOT
EUROPSKA LIGA

Video: Pogledajte čudesan pogodak suigrača Vatrenog s centra, Vlašić asistirao za bod u Dinamovoj skupini

Diljem Europe čitav je niz hrvatskih nogometaša sudjelovao u akciji na startu EL.
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 22. listopad 2020. 23:36

Hrvatski reprezentativni veznjak Nikola Vlašić asistirao je za vodeći pogodak moskovskog CSKA na gostovanju u Klagenfurtu, gdje Wolfsberg igra svoje domaće utakmice. Domaćin je krajem prvog poluvremena iz kaznenog udarca koji je realizirao Liendl stigao do izjednačenja, a rezultat se do kraja nije mijenjao.

Vlašić je u 18. minuti zaradio žuti karton, a trener Gončarenko iz igre ga je izveo u 87. minuti, zamijenio ga je mladi hrvatski reprezentativac Kristijan Bistrović. Remi u Austriji u svakom slučaju ide na ruku Dinamu koji je podijelio bodove s Feyenoordom.

Iznenađenje se dogodilo u drugoj utakmici Rijekine skupine. Napoli je kod kuće, bez obzira na izostanak publike, bio veliki favorit protiv AZ-a. Gosti iz Alkmaara stigli su bez nekoliko zaraženih i ozlijeđenih igrača, igrali su podređenu ulogu u najvećem dijelu utakmice, ali su na kraju odnijeli kući sva tri boda. Strijelac pobjedničkog pogotka bio je De Wit u 57. minuti, nakon odlične povratne lopte Svenssona.

- Ne bismo trebali gubiti ovakve utakmice. Posjed je dobar, ali ne dok je sterilan. Ovo nam komplicira stvari i sad si više ne smijemo dopustiti pogreške. AZ je bio ekstra motiviran zbog mnogih zaraženih Covidom, nikad ih nisam vidio da se tako dobro brane. Dozvolili smo im jedan udarac i zabili su nam gol - izjavio je Napolijev trener Gennaro Gattuso.

Što se tiče hrvatskih igrača u večerašnjim utakmicama Europske lige, reprezentativni branič Borna Barišić zamijenjen je u 43. minuti na gostovanju Rangersa u Liegeu. S te utakmice dolazi možda i najljepši pogodak kola. Roofe je u 93. minuti za 0:2 zabio pogodak s crte centra...

Pogodak pogledajte OVDJE

Barišić je odšepao s terena, a težina njegove ozljede bit će poznata nakon liječničkog pregleda. Tin Jedvaj s klupe je pratio visoku pobjedu Bayera protiv Nice, Petar Musa odigrao je cijeli susret za prašku Slaviju u gostujućem porazu kod Hapoel Beer-Sheve.

Mirko Antonio Čolak protiv Omonije je na terenu bio do 61. minute. Karlo Muhar nastupio je za Lech od 67. minute u domaćem porazu od Benfice, pričuvni vratar domaćih Marko Malenica susret je pratio s klupe. Mateo Barać imao je punu minutažu u domaćem porazu Rapida protiv Arsenala koji je u Beču slavio nakon preokreta. Damjan Đoković odigrao je cijelu utakmicu u pobjedi Cluja u Sofiji, dok je Gabriel Debeljuh zamijenjen u 87. minuti.

Ante Rebić zbog ozljede je propustio gostovanje Milana kod Celtica, dok je Domagoj Bradarić u 60. minuti asistirao za drugi gol Lillea na gostovanju kod Sparte u Pragu. Bradarić je izašao u 63. minuti, prije toga dobio je i žuti karton. Ivan Leko vodio je Antwerpen do pobjede protiv Ludogoreca, Marko Livaja je od 61. minute igrao za AEK u porazu kod Brage.

Andrej Kramarić zbog korone je propustio ogled Hoffenheima i Crvene zvezde. Filip Ozobić igrao je za Karabah do 80. minute u Tel Avivu, a Petar Filipović je na gostovanju kod Tottenhama za LASK igrao od 39. minute.

Linker
16. travanj 2024 21:47