Ilustracija SN
REZIDENCIJA SVJETSKIH DOPRVAKA

FOTO: POGLEDAJTE KAMP VATRENIH ZA EUROPSKU SMOTRU: Izbornik Dalić odlučio je iskoristiti preporuku ponajboljeg trenera svih vremena

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 20. prosinac 2019. 23:03

Luksuzni hotel Fairmont pokraj škotskog gradića St. Andrews na istočnoj obali, bit će baza i kamp hrvatske reprezentacije za vrijeme Europskog prvenstva 2020. godine.

Odluka je to izbornika Zlatka Dalića i njegovih suradnika, a riječ je o kompleksu kojeg najčešće koristi sadašnji škotski drugoligaš Dundee United, ali su u njemu boravili i najslavniji svjetski klubovi poput Barcelone, Manchester Cityja i Manchester Uniteda. U doba Alexa Fergusona baš je St. Andrews bio omiljena baza Manchester Uniteda zbog brojnih golf terena na kojima su se često pripremali Tiger Woods i Rory McIlroy.

St. Andrews je gradić od oko 17.000 stanovnika dvadesetak kilometara zračne linije udaljen od Dundeeja, a nešto više od 100 kilometara od Glasgowa gdje će Hrvatska igrati dvije utakmice na Europskom prvenstvu (Češka i treća utakmica s pobjednikom Lige nacija C).

Hotelski kompleks Fairmont je na rubu grada i ima 212 soba, 17 apartmana i dvije luksuzne vile, a najskuplje noćenje u dvokrevetnoj sobi stoji oko 400 eura. Zanimljivo da ovaj hotel nije bio među kampovima za pripreme koje je preporučivala UEFA, ali Dalić je očito procijenio da su Barcelona i Alex Ferguson dovoljno dobre preporuke da se dođe baš u St. Andrews.

Linker
23. travanj 2024 17:06