TOM DUBRAVEC/CROPIX
POGLED NA DERBI

Bivši dinamovci uvjereni u pobjedu Plavih: ‘Dinamo ne briljira, ali Hajduk kao da je skroz u rasulu‘

‘Vjerujem da će promjena trenera pozitivno djelovati na Dinamo, očekujem da će se igrači trgnuti‘
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 12. srpanj 2020. 15:08

Za bivšeg Dinamova sjajnog veznog igrača Petra Bručića (67) nema nikakve dvoumice...
- Moj najdraži derbi protiv Hajduka? U Splitu, šampionske 1982. godine, pobijedili smo 2:1.Bila je to jedna od naših najboljih utakmica uopće - sjeća se Bručić.

Motiv je velik

A kakav derbi očekujete u nedjelju u Maksimiru?
- Derbi utakmice sa sobom uvijek nose maksimalnu ozbiljnost, i jedni i drugi pokušat će dati najviše što mogu kako bi pobijedili. I nema veze što rezultatski ta utakmica nema nikakav značaj, Dinamu je potrebna pobjeda kako bi vratio dobro ozračje. Vjerujem da će promjena trenera pozitivno djelovati na Dinamo, očekujem da će se igrači malo trgnuti i pomaknuti se iz nekakve letargije u koju su upali. Očito je, naime, da u posljednjim utakmicama nisu pružali svoj maksimum, igre su im bile daleko od željene razine, visoke razine na koju su nas jesenas navikli. Ovakve utakmice uvijek sa sobom vuku i velike tenzije, Hajduk također ima veliki motiv, jer se pobjedniku derbija oprašta mnogo toga lošega u sezoni. A Splićani se baš i ne mogu pohvaliti ovom sezonom...

image
Petar Bručić
VLADO KOS/CROPIX

Ni Dinamo ni Hajduk ne zadovoljavaju igrom i rezultatima, nije daleko od istine teza da trenutačno te dvije momčadi igraju najslabije u ligi?

- Da, malo su nam dobroga nogometa Zagrepčani i Splićani ponudili nakon stanke zbog pandemije koronavirusa. Ali, ovo su posebne utakmice, na derbijima se izvlači zadnji atom snage i želi se u međusobnom okršaju dokazati tko je bolji. Tako će biti i ovaj put, a uvjeren sam u Dinamovu pobjedu, Plavi su kvalitetniji, igraju doma i pobjedom protiv Hajduka vratit će osmijeh u Maksimir - smatra Bručić, veznjak širokih pluća i velikoga znanja.

image
Željko Cupan
NEJA MARKICEVIC/CROPIX

Bivši Dinamov pouzdani desni branič Željko Cupan (56) također vjeruje u pobjedu Plavih:
- Za mene je Dinamov uvijek favorit protiv Hajduka, uvijek je bio i bit će! Pa iako ni Dinamo ne briljira u posljednje vrijeme, Hajduk je u još težoj situaciji, kao da je skroz u rasulu! A budući da su Plavi objektivno kvalitetniji od Bijelih, nadam se pobjedi kluba u kojem sam godinama igrao - kaže Cupan i dodaje:

Visoki naboj

- Bit će to derbi poput mnogih već dosad odigranih, utakmica visokoga naboja. I nevažan je položaj na ljestvici, predobro se, naime, zna da je suparništvo strahovito veliko. Nadam se samo da neće biti nikakvih nereda. Iako ni jedni ni drugi nisu u formi, vjerujem da ćemo ipak gledati dobar nogomet, ovakve utakmice u igračima bude poseban motiv.
Cupan posebno izdvaja jedan derbi iz svojih igračkih dana...

- U kolovozu 1986. godine, kad smo ih u Splitu “maznuli” 4:0! Nekoliko dana ranije sramotno smo ispali u Kupu protiv nekakvog niželigaša Budućnosti iz Banovića i došli smo u Split prilično depresivni, svi su mislili da ćemo dobiti “porciju”! A kad ono... Odigrali smo sjajnu utakmicu i “zaledili” smo Poljud, ma ni mi se nismo nadali tako dobroj igri i spektakularnoj pobjedi - kaže Cupan.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 21:52