ZELJKO PUHOVSKI/CROPIX Cropix
TRAŽENA ROBA

Bjelica ne želi čekati! Odmah želi dovesti napadača, s druge strane poručili: ‘Nama je on ključan igrač‘

Brzonogi napadač Puljana je navodno već potpisao za Osijek za ljeto
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 23. siječanj 2021. 07:54

Kolonija bivših Istrinih igrača u Osijeku mogla bi se povećati već ovog prijelaznog roka. Nakon Ivušića, Ježine, Miloša, Miereza, Vukovića, donedavno i Mancea, sljedeći će biti Šime Gržan!

Prema dostupnim nam izvorima brzonogi napadač Istre 1961, koji nije pristao na nekoliko pokušaja vodstva kluba da produži ugovor, dogovorio se s Osijekom za ljetni prijelazni rok te navodno ima i potpisani predugovor. No, nova je informacija da Gržan, kojem ugovor s Istrom istječe u lipnju, možda već u ovom zimskom roku napusti Pulu. Što bi za ambicije Zeleno-žutih da zadrže prvoligaški ostanak bio nenadoknadiv gubitak. Nitko nam službeno nije htio potvrdi kakav će biti rasplet situacije.

- Nama je Gržan ključan igrač i ne možemo ga se odreći ako nemamo u planu dovođenje igrača iste kvalitete - više je manje stav Fausta Budicina.
No, kako nas uče iskustva s Drosine, ne pita se ni službenog sportskog direktora Dabca, pa tako ni trenera, što će biti s igračima "posebnog statusa". Gržanu ističe ugovor i vjerojatno Baski razmišljaju da je možda bolje uzeti novac nego držati nezadovoljnog igrača. Gržan, koliko znamo, ne forsira odlazak iako je očito da je ponuda iz Osijeka druge dimenzije u odnosu na Istrinu zbilju. Uprava pulskog prvoligaša je dva puta povisivala uvjete novog ugovora za Gržana, tretirajući ga kao prvog igrača, no ti su uvjeti ispod cijene koju može ostvariti na drugim nogometnim adresama. Pogotovo što će u ljeto biti bez odštete. Osijekova je ponuda takva da je osnažena i uzletom kluba te perspektivom borbe za naslov i trofeje. Gržanu je uskoro 27 godina i razumljivo je da želi naprijed. Bjelica pak želi da odmah dođe, što je razumljivo jer se odrekao, između ostalih, i Grezde. Gržan je iznimno brz krilni igrač, a takve, motorične, Bjelica po definiciji najviše preferira...

image
ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX Cropix

Zato je Istri, uz manju financijsku stranu, ponudio igrače na posudbu (koje bi plaćao Osijek) ili puni angažman, a u redu ponuđenih varijanti su brazilski lijevi bek Talys (21), ofenzivni vezni Kamenar (26) i Mišković (21) te centralni napadač Crnogorac Latković (20). Potonja su dvojica dio Osijeka II.

Sasvim sigurno je da bi Baski najradije financijski riješili, ako se već moraju odreći Gržana, pitanje odštete. No, možda će ovaj put biti važan i stav Budicina. Jer ako mu već nisu doveli pojačanja, groteskno bi bilo da uprava kluba dodatno oslabi kadar. U svakom slučaju po tom pitanju bit će puno priče idućih dana.
R. Matteoni

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. travanj 2024 02:47