Nenad Bjelica i Bruno Petković u vrijeme sjajne suradnje
 RONALD GORSIC/CROPIX
NENAD ZNA FORMULU

Bjelica: Recept za Petkovića? Neću ga nikome dati! A i upitno jel bi ga taj drugi trener znao iskoristiti

Napadač Dinama i Hrvatske svoj je najbolji nogomet igrao pod bivšim trenerom Modrih
Piše: Darko RužićObjavljeno: 25. listopad 2020. 08:00

Naravno da i Nenad Bjelica, aktualni trener momčadi Osijeka, ima svoje viđenje o Bruni Petkoviću, Dinamovom napadaču i hrvatskom reprezentativcu, kojeg u posljednje vrijeme mnogi prozivaju zbog nespremnosti i neiskorištavanja silnog nogometaškog talenta koji je od svih uredno uočen. Poneki se na njega obrušavaju i salvama kritika, neke pritom možda čak i prelaze granice...

Nenad Bjelica dvije je godine radio s danas 26-godišnjim Petkovićem i nije nimalo neobično da je imao o njemu štošta zanimljivoga za reći nakon našeg poziva...

- Zapravo, radio sam s njim 23 mjeseca, a odmah ću kazati da za to vrijeme nisam imao niti jedan ozbiljniji i spomena vrijedan problem s njim - podvukao je jučer u razgovoru Osijekov trener.

Povuci-potegni

Čovjek je vrsni stručnjak kojem se mora vjerovati, uvijek za sve podastre i argumente. A budući da u suradnji s Petkovićem nije imao problema, možda ima kakav recept za rad i odnos s njim?

image
CROPIX

- Recept? Neću ga nikome davati. Osim toga, ako ga dam nekome, upitno je bi li ga taj drugi znao upotrijebiti - rekao je Bjelica.
O Bruni Petkoviću njegov bivši trener u maksimirskom klubu govori samo biranim riječima i uistinu s puno komplimenata.
- Radi se o iznimno dobrom igraču i čovjeku. Dobro, uvijek u svakodnevnom radu bude i povuci-potegni, čak i između najboljih prijatelja, ali s Brunom sam uvijek sve rješavao s puno poštovanja, razumijevanja i uvažavanja. To je ono kako se od njega može dobiti ono najbolje i izvući najviše što može.

Čini se naoko lako, ali očigledno baš i nije tako kako na prvi pogled možda nekome izgleda...
- Znate, mlad je čovjek u pitanju. Ponekad izvan terena sam sebi šteti, ali kada sam radio s njim i primijetio da gubi tlo pod nogama, imao sam za to mjere na raspolaganju koje su ga sve dovele u potrebno stanje - s osmijehom je svoju izjavu popratio Bjelica.

image
CROPIX

Ipak, strši činjenica, Bruno Petković u posljednje vrijeme u Dinamu i u hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji nije na onoj razini kvalitetnih igara i učinka kakve je imao svojedobno pod Bjeličinim vodstvom tijekom zajedničkih dana u modrom klubu...

- To je nešto o čemu ja na daljinu ne mogu govoriti. Opet ću reći, Bruno je sjajna osoba i jako kvalitetan igrač, rekao bih čak i predobar čovjek. Što se njegove igre tiče, mora znati da ni jedna momčad ne trpi lošu formu bilo kojeg pojedinca, baš bilo koga. Ali ja znam njegove igračke vrijednosti i vjerujem u njega. Neka mi nitko ne zamjeri, ali reći ću sljedeće - iznimno je inteligentan, čak daleko iznad prosjeka običnih nogometaša - ispričao je svoja iskustva o suradnji s Brunom Petkovićem njegov donedavni trener, a sada šef stručnog stožera i glavni klupski menadžer za sportsku politiku Osijeka, Nenad Bjelica.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
12. travanj 2024 12:56