DAMIR KRAJAC/CROPIX
BIVŠI NAPADAČ ZA JL

‘Bjelici želim da bude Osijekov Alex Ferguson. A igrača kakvog ima Osijek nikad nisam trenirao...‘

Bivši napadač nahvalio trenera, pa otkrio koji mu se igrač posebno sviđa
Piše: Nikola Patković/JLObjavljeno: 04. prosinac 2020. 22:23

Jedan od najvažnijih faktora zbog kojih se Nenad Bjelica vratio u NK Osijek bila je i činjenica što su mu mađarski vlasnici omogućili da dovede i svoj kompletan stožer. Osjećao je prema njima ljudski i profesionalni dug nakon onakvog razlaza s Dinamom, ali još važnije, među njima je iskreno prijateljstvo koje u sinergiji sa stručnim znanjima gdje god dođu donosi rezultate. Dio tog tima je i Nino Bule. S bivšim vrsnim napadačem u pet hrvatskih prvoligaša, sedmim strijelcem HNL-a u povijesti, popričali smo o prva tri osječka mjeseca.

- Što bi rekli biznismeni, prvi kvartal je uspješan. Naravno, imamo još tri kola do kraja polusezone i ne treba biti euforičan, ali s ovim do sada smo zadovoljni - kazao je Bjeličin pomoćnik, kojega smo upitali je li niz od osam pobjeda i dva remija u HNL-u ipak i njih iznenadio s obzirom na brojne otegotne okolnosti.

- Nije. Zato što smo mi po prirodi optimisti i pozitivci. Vjerovali smo u svoj rad i u kadar koji imamo, iako naravno nije bilo lako s obzirom na start prvenstva, traume koje su došle s kraja prošle sezone, probleme s koronom, Nenadovom operacijom... No, Nenad je samo još jednom potvrdio sposobnost, znanje i umijeće vođenja ljudi, a s njim smo i mi puni samopouzdanja. On nikada ne traži 100 dana, nego odmah i tome se svi moraju prilagoditi, a prvo smo morali promijeniti energiju koja je bila loša. Imamo odličnu sinergiju i međusobno poštovanje, a to je isto jako bitno i rezultati se vide - kazao je Bule, dodatno pojasnivši 'efekt Bjelica'.

- Gdje god uđe unosi pozitivnu energiju. Mentalni sklop je teško promijeniti preko noći, ali je moguće. I kada smo bili u Dinamu uvijek smo pohvalno govorili o igračkom kadru Osijeka, ali rezultati nisu bili praćeni tom kvalitetom. No, pokazalo se da ti dečki imaju sposobnost podići se i nakon što padnu - istaknuo je Bule, dodavši kako im je "cilj da svaki dan budemo najbolje izdanje sebe".

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX

- Nema opuštanja. Na vrh se lakše popeti, nego na njemu ostati. Nas ne zanima treće, četvrto mjesto, ali igrači to moraju željeti jednako kao i mi, jer je to put do uspjeha - smatra pomoćni trener Osijeka, koji je osjetio i osječku nogometnu strast.

Definitivni preobražaj

- Na utakmici s Goricom osjetio sam koliko ljudi žive za ovaj klub. Tada sam Nenadu rekao: 'Zamisli kada budemo na novom stadionu, s ovakvom sinergijom. Pa neće nas Manchester dobiti'. Čekam taj dan i vjerujem da će doći. Pampas će biti definitivni preobražaj Osijeka - objasnio je Bule, a onda otkrio i nešto intimno...

- U stožeru smo jako lojalni Nenadu. On je naš general, ne samo u poslu. I privatno smo jedni drugima velika podrška. To što nije prihvatio druge ponude bez nas govori o njemu kao čovjeku. Ne trči za novcem, njemu je bitna i kvaliteta života. I to se ovdje najbolje vidi, jer osjećam koliko veliku emociju ima što je trener u svom klubu i gradu. Toliko da je to prenio i na mene. Neki dan sam mu rekao: 'Ajde ti budi Osijekov Alex Ferguson'. Evo to želim i njemu i nama - poručio je Bule, a nas je zanimalo što mu je Bjelica na to odgovorio.

- Vidio sam sjaj u njegovim očima, a oči sve govore - rekao je Bule, kojega smo, kao bivšeg napadača, posebno zamolili da prokomentira igre Ramona Miéreza.

image
DARKO TOMAS/CROPIX

Altruizam i momčadski duh

- Radio sam s Petkovićem, Oršićem, Gavranovićem... Svi su top napadači, ali Ramon ima posebnu emociju i strast u igri koju ja obožavam i kada sve to stavim na papir mislim da nisam trenirao boljeg čistog napadača. To je pravi mustang, tip igrača kakve ja volim. Samo ću reći da mu Bog da zdravlja i to će biti dovoljno.

Za kraj nam je Bule otkrio i jednu malu tajnu koja potvrđuje ljudske vrline 'El Tora'. Poznato je, naime, da je Miérez u Puli trebao izvesti kazneni udarac, ali ga je prepustio Boharu...

- To je čin altruizma i momčadskog duha, no ovdje je i puno više. Malo je poznato da Ramon ima premiju za svaki postignuti gol. I onda frajer pusti penal Boharu da bi on probio led. To je vodilja, poštovanje prema kolegi. To je taj naš momčadski duh zbog kojeg vjerujem u velike stvari.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
15. travanj 2024 17:18