NK ŠIBENIK
TANDEM U VRŠKU NAPADA

Braća su opet zajedno, ali sada u HNL-u: ‘Ma, tko vam je rekao da je on brži od mene, da ga vidim...‘

Suad se u momčadi Šibenika priključio Emiru, ostvarila im se stara želja da igraju zajedno
Piše: Davor TrutinObjavljeno: 04. ožujak 2021. 19:43

U nastavku prvenstva nogometaši Šibenika u vršku napada imat će bratski tandem. Emiru Sahitiju (22) se na Šubićevcu pridružio stariji brat Suad (26). Spojila su se tako albanska braća i prije nego li su to planirala i željela...

- Ma, super je to. I bolje da smo već sad skupa. Mislio sam da će se to dogoditi za koju godinu, vjerojatno negdje u inozemstvu, izvan Hrvatske u stvari. Sretan sam jako, ostvarila nam se stara želja da zaigramo zajedno, sada smo tu u Šibeniku suigrači - kaže Emir, u čijem glasu se osjeća veliko zadovoljstvo ovakvim ishodom.

Čuo sve najbolje

Emir i Suad igrali su skupa u Rabotničkom prije pet godina, tada na početku karijere. Emir na lijevom krilu, Suad na desnom. Mogao bi to biti ubojit, opak bratski tandem u napadu Šibenčana...

- Ha, nadam se. Suad je odličan igrač, iskusniji od mene, i vjerujem da će biti pojačanje za Šibenik. HNL je jača liga od BiH lige, Suad je motiviran i siguran sam da će opravdati povjerenje ljudi iz Šibenika - nastavlja Emir.

Upravo njemu idu velike zasluge za ovaj transfer. Emir je bratu napričao mnoge lijepe stvari o klubu, momčadi, gradu…

- Istina, tako je imao iz prve ruke sve informacije. Ja sam u Šibeniku zadovoljan, tu sam dobio pravu šansu i vjerujem da sam je iskoristio na obostrano zadovoljstvo.

Potom je riječ preuzeo brat Suad.

- Drago mi je, naravno, da sam došao, i da smo Emir i ja opet skupa poslije pet godina. Je, je, napričao mi je sve najbolje o Šibeniku, momčadi, ljudima iz kluba, navijačima. Da je dobra, pozitivna atmosfera. S ljudima iz Zrinjskog sam se brzo dogovorio oko raskida ugovora i sada sam novi igrač Šibenika - kaže nam Suad.

Radi se o polivalentnom ofenzivcu, ali jedna pozicija u momčadi mu je ipak najdraža...

- Desno krilo! Tu sam igrao najviše i tu se najbolje snalazim. Igrao sam i na lijevom krilu i kao ofenzivni vezni.
Kako bi usporedio sebe i Emira, u čemu su kompatibilni, što bi uzeo od brata eventualno?

- Dosta smo slični kao igrači, rekao bih. Ipak, Emir je jači s loptom, kao tehničar, dribler, a ja tražim prostor.

Nisam ni ja spor

Na primjedbu da je Suad malo brži od Emira, oglasio se mlađi “prozvani” brat.

- Ma, tko vam je to rekao, da ga ja vidim ha, ha! Je, je, brz je Suad, ali nisam ni ja baš spor - nastavlja uvijek u dobrom tonu Emir, inače zadužen za dizanje pozitive u svlačionici.

Vraćamo se Suadu, koji je skupio podosta međunarodnog iskustva. Igrao je, naime, u Albaniji, Cipru, Bugarskoj, Poljskoj, BiH. Kaže, u jednom klubu mu je ipak išlo najbolje...

- Svi ti klubovi su mi pomogli u karijeri, ali najbolje mi je bilo u Poljskoj, što se igre tiče. U Wisli Plock sam bio uglavnom standardan u Extraligi. Imam iskustva igranja i u Europskoj ligi iz Skënderbeua i Rabotničkog. Nakupilo se toga…

Prebolio koronu

Dobre igre u tom klubu dovele su ga do Zrinjskog u koji je došao kao pojačanje. Ali, u tom mostarskom premijerligašu nije se odveć naigrao, tek 5 nastupa u prvenstvu, uglavnom ulazeći s klupe, uz 90 minuta u Kupu. Malo, premalo za igrača koji ima i jedan nastup za A selekciju Kosova.

- Slažem se, doveden sam kao pojačanje, ali nisam se uspio baš iskazati. Nekoliko je razloga za to, došao sam kasno, pa sam prebolio i koronu. Žao mi je, ali tako je ispalo.

Zato od Suada očekuju dosta u Šibeniku.

- Sigurno da ću dati sve od sebe da opravdam njihovo povjerenje. Emir mi je dosta pričao o klubu, a sada iz prve ruke vidim da nisu to bile samo prazne priče. HNL je jaka liga, sve me to motivira da pokažem koliko mogu. S bratom, koji je već tu 6 mjeseci, bit će mi lakše na početku. U svakom slučaju, nadam se najboljem - kaže Suad, koji je sa Šibenčanima potpisao do ljeta 2023.

Doznajemo da bi s papirima u tijeku dana sve trebalo biti riješeno i da će biti u konkurenciji za utakmicu u Puli, jasno, ako tako odluči trener Rendulić.

Zajedno u dresu reprezentacije Kosova?

Suad je rođen u Beogradu, Emir u Zemunu. Međutim, Suad ima 1 nastup za A reprezentaciju Kosova (u prijateljskom dvoboju s Latvijom ušao umjesto Rašice), dok Emir ima 8 “kapica” za U-21 Albanije. Logično se nameće pitanje hoće li, kao sada u klubu, uskoro zaigrati u reprezentativnom dresu.


- Za mene je svejedno u kojoj ću reprezentaciji zaigrati, mi smo svi braća - kazao nam je Emir, dok Suad dodaje:
- Sve je na Emiru, on mora odlučiti. Želja nam je, naravno, da zaigramo skupa i nadam se toplo tomu.

SUADOV CV

Datum rođenja:
6. veljače 1995.
Mjesto rođenja:
Beograd
Reprezentacija:
Kosovo A
Pozicija:
desno krilo
Visina/težina:
178 cm/72 kg
Raniji klubovi:
Zrinjski, Wisla, Septemvri, Larisa, Skënderbeu, Rabotnički, Hajvalia

EMIROV CV

Datum rođenja:
29. studenoga 1998.
Mjesto rođenja:
Zemun
Reprezentacija:
Albanija U-21
Pozicija:
lijevo krilo
Visina/težina:
174 cm/66 kg
Raniji klubovi:
Hajduk, Hajduk Split II, Rabotnički, Prishtina

200 tisuća eura vrijednost je Suada Sahitija prema TM-u
150 tisuća eura vrijednost je Emira Sahitija prema TM-u

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 11:15