VOJKO BASIC/CROPIX
TRILER U SPLITU

Četiri gola, veliki preokreti i isključenje na Poljudu, Hajduk više nije stopostotan!

Pogledajte sve pogotke s iznimno uzbudljive utakmice trećeg kola
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 29. kolovoz 2020. 19:10

HAJDUK - SLAVEN BELUPO 2:2 (Diamantakos 51', Gyurcso 65'; Krstanović 38-11m', Bačelić-Grgić 71')

SPLIT Stadion Poljud. Bez gledatelja. Sudac: Damir Batinić (Osijek). Pomoćnici: Knez i Novosel. Četvrti sudac: Lovrić. VAR sudac: Bel. Pomoćnik VAR: Grgić. Delegat: Podrug.

HAJDUK (4-2-3-1): Posavec - Jakoliš, Ismajli, Vušković (od 46. Dimitrov), Čolina - Jradi (od 71. Nejašmić), Jurić - Jairo, Caktaš, Gyurcso (od 90. Čuić) - Diamantakos. TRENER: Hari Vukas.

SLAVEN BELUPO (3-5-2): Filipović - Božić, Paracki, Soldo - Bogojević (od 90. Maglica), Lulić, Bačelić-Grgić, Glavčić (od 90. Mlinar), Goda (od 90. Prce) - Boakye (od 38. Krstanović), Etoundi (od 55. Knoll). TRENER: Tomislav Stipić.

Žuti kartoni: Jairo (3-preoštar start), Vušković (45-neoprezna igra). Krstanović (79-nesportsko ponašanje). Crveni karton: Jairo (85 - drugi žuti karton radi grubog prekršaja). Igrač utakmice: Stipe Bačelić Grgić.

KRAJ

Hajduk nije uspio dobiti i treću utakmicu u nizu, što je veliko razočaranje za sve navijače. No, vidjeli smo Diamantakosa napokon na sceni i uvjerili se da je Grk dobar napadač i da bi trebao donijeti dosta toga Bijelima. Jairo je s druge strane nepotrebno zaradio dva žuta kartona i neće igrati derbi s Dinamom. Slaven Belupo u Koprivnicu može zadovoljan, bio je u izgubljenoj poziciji, a osvojio je bod. Igrači trenera Stipića pokazali su karakter s kojim će mirnije čekati nastavak sezone, iako nakon tri kola imaju samo dva boda.

90' - Hajduk pritišće i s igračem manje
Slobodan udarac pa dva kornera u nizu izveli su domaći igrači, nekoliko minuta gosti nisu izašli iz svog kaznenog prostora, ali rezultat se nije mijenjao.

85' - Crveni karton za Jaira
Neoprezan je bio Jairo, napravio je nepotreban prekršaj na centru, a već je imao žuti karton. Batinić mu je stoga s pravom pokazao i isključujući žuti.

83' - Prijetio i Nejašmić
Pucao je i Nejašmić s nekih 25 metara, Filipović je to obranio, ali lopta mu je ispala pa ju je Goda odbio u korner.

81' - Caktaš opasno gađao
Mijo Caktaš dobio je loptu na 20-tak metara, okrenuo se i odmah pucao, lopta je nekoga zakačila i otišla malo preko gola.

80' - Hajduk ne stvara šanse
Pritišće Hajduk, ali previše je nervoze u igri njegovih igrača tako da završnica nije dobra. Gosti bez većih problema kontroliraju trenutačnih 2:2.

74' - I to je nogomet
Slaven Belupo nije napadački postojao do te 71. minute. Međutim, jedan korner i sve se promijeni. Hajduk i dalje ima 'crne rupe' u obrani, ne može igrač biti sam na petercu, a izvodi se korner.

71' - 2:2 Bačelić-Grgić ⚽
Korner za goste izveo je Glavčić, Bačelić-Grgić je ostao sam u skoku te je sa šest metara doslovno zakucao loptu u mrežu. Bačelić-Grgić je inače bio junior Hajduka.

70' - Zasluženi preokret Hajduka
Splićani su dobru igru u nastavku utakmice okrunili s dva lijepa pogotka. Diamantakos je doista dobar igrač, centarfora kakvog Hajduk dugo nije imao, a Mađar Gyurcso je brz, zna s loptom i ako nije 'tvrda' utakmica, a večerašnja to nije, Gyurcso će pokazati da ima određenu kvalitetu.

65' - 2:1 Gyurcso ⚽

Posavec je izbacio dugu loptu na Diamantakosa, Božić je bio viši u skoku, ali je loptu udario prema svom golu te izravno u šansu gurnuo Gyurcsa. Mađarski napadač izašao je sam pred Filipovića, prevario ga i lako zabio za 2:1.

58' - Hajduk sve bolje igra
U nastavku je Hajdukova igra dobra, agresivna, dosta brza. U nekoliko situacija nedostajalo je malo mekoće u predaji lopte da Bijeli stvore još poneki zicer. Gosti su potpuno nemoćni u nastavku.

54' - Jairo se obrukao
Odlična akcija Hajduka, Caktaš je završio na krilu, dao odličnu povratnu loptu u kazneni prostor, tamo je Gyurcso loptu propustio do Jaira, ali je Brazilac početnički reagirao u čistoj poziciji za pogodak. Lopta mu se doslovno odbila od noge.

51' - 1:1 Diamantakos ⚽

Pokazao je Grk napadačku klasu. Primio je loptu s Parackim na leđima, 'okrenuo' ga, složio si poziciju za šut te s nekih 18-tak metara pogodio prizemnom loptom u nebranjeni dio mreže. Diamantakos je odmah u debiju pokazao što zna.

46' - Dimitrov umjesto Vuškovića

Mladi stoper skrivio je 11-erac, dobio je i žuti karton pa Vukas očito ne želi riskirati te je uveo Dimitrova.

POLUVRIJEME

Hajduk ima iste probleme kakve je imao i prošle sezone. Kad je s druge strane momčad koja se zna braniti, Hajduk teško dolazi do prilika. Tako je bilo i u prvom poluvremenu protiv Slaven Belupa. Gosti su pak pokazali da imaju čvrstinu i da se dobro otvaraju u kontre. Teško će Hajduk i u nastavku probiti blok gostiju.

Stipić je naučio gradivo
U prošloj sezoni Slaven Belupo je na Poljudu promašio 11-erac u završnici utakmice, a mogao mu je donijeti bod. Izveo ga je Lima, a prije toga je Stipić izvadio Krstanovića iz igre. Sada je pak u maniri rukometnih trenera uveo Krstanovića s klupe i gosti vode 1:0.

38' - 0:1 Krstanović (11m) ⚽

Bogojević je pucao na gol Hajduka, Vušković je zaboravio na ruku u koju ga je lopta pogodila i bio je to 11-erac za goste. Trener Stipić je napravio zanimljivu stvar. Izvadio je iz igre Boakyea kako bi uveo Ivana Krstanovića, koji je majstor za kaznene udarce. Krstanović je bio precizan i gosti su poveli.

33' - Dobar udarac Caktaša
Opet dobra akcija Hajduka, Jairo je na koncu proigrao Caktaša koji je iz dobre pozicije jako pucao, ali je lopta prohujala pokraj vratnice.

31' - Hajduk se popravlja
Splićani su uspjeli povezati nekoliko dobrih napada u kojima su loptu preko bokova uspjeli unijeti u kazneni prostor gostiju, iako nisu uspjeli stvoriti novu priliku. No, Hajduk se popravlja.

24' - Prva prilika za Hajduk
Paracki je napravio pogrešku, Diamantakos je uzeo loptu, proslijedio je Jairu, a ovaj Caktašu koji je u padu, s nekih 13 metara pucao u golmana.

22' - Hajduk bez prilike
Igra se punih 20 minuta, a Hajduk još uvijek nije napravio priliku za pogodak. Bit će ovo još jedna teška utakmica za Bijele.

8' - Živa utakmica s obje strane
Na Poljudu se igra živo, ali i dosta rastrgano, s puno pogrešaka. Jairo je već zaradio žuti karton zbog prekršaja na Božiću.

2' - Boakye bio u prilici
Slaven je opasno zaprijetio. Bogojević je ubacio s desne strane, Boakye je glavom zahvatio loptu, ali je Posavec to bez problema obranio.

Jakoliš umjesto Todorovića
Desni bek Todorović nije u udarnoj postavi Hajduka, nije ni na klupi, a njegovu je poziciju zauzeo Jakoliš. Sve ostalo je u skladu s najavama.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 20:25