Arhiva
 RONALD GORSIC/CROPIX Cropix
DOBITNICI S KRIMEJE

Dinamo dobio 3 igrača kakva je trebao: Jedan je prošao neshvatljiv put od otpisanog do povratnika...

Tri dinamovca poslali su Krznaru jasnu poruku da na njih može ozbiljno računati
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 24. rujan 2021. 13:30

Čekam samo taj prvi gol, kad njega zabijem, vjerujem da će mi se otvoriti, rekao je nedavno u intervju SN-u Deni Jurić, napadač koji je cestom punom “serpentina” došao ljetos u Maksimir. I stigao je taj prvi pogodak, u srijedu na Krimeji u Kupu, zabio je Jurić petom iz gužve nakon kornera. Međutim, nije to sve što je napravio, kod prvog pogotka presjekao je loptu koja je završila u nogama egzekutora Čopa, a kod četvrtog je pogotka odlično proigrao Luku Menala, koji je također pokazao kako zna zabiti.


Deni Jurić svakako je najveći dobitnik te kup-utakmice, u trenucima kad Damir Krznar traži napadača, strijelca, pojavio se Jurić. Dosad nije uspijevao postići prvijenac, u Rijeci jest i sad ćemo vidjeti hoće li i dalje dobivati šansu i hoće li mu se, kako je sam rekao, otvoriti nakon prvog pogotka.

image
Duje Čop i Deni Jurić
MATIJA DJANJESIC/CROPIX Cropix


Tražio je svoj prvi, povratnički gol, u Dinamovom dresu i Duje Čop. On je, kao i Jurić, bio u startnoj postavi, odlučio je Krznar ovog puta zaigrati s dvojicom napadača i Čop je lijepo zabio za vodstvo kad je dobio tu loptu od Jurića. Naravno, ne treba Krznar skakati do neba od radosti, bila je to ipak tek kup-utakmica protiv drugoligaša (koji je pružio dobar otpor), međutim, svakako je dobra vijest za one utakmice koje dolaze. Krznaru su trebala neka svježa, nova imena koja će malo promijeniti krvnu sliku momčadi i skinuti breme prevage i odlučujućih poteza s leđa onih koji su uvijek u prvom planu. Trebaju Krznaru “igrači s klupe” koji donose bodove i golove i zato je vrlo bitno da su Čop i Jurić zabili na Krimeji. Već u Koprivnici ćemo vidjeti je li to bio početak serije ili samo jedan bljesak.

Iskorištena prigoda

Još je jedan igrač odigrao vrlo dobru utakmicu, ne samo zbog pogotka koji je zabio jer to njemu nije primaran posao. Ali, pogodio je mrežu, lijepo za 2:0, gol je to koji je prelomio utakmicu. Marin Leovac, o njemu se radi, prošao je (i dalje neshvatljivo) put od otpisanoga do povratnika, gledao je kako se na njegovoj poziciji na lijevoj strani, u svih sustavima, redaju Moubandje, Franjić, kratko i Štefulj, čak i Oršić, sad je na Sušaku dočekao priliku i potpuno je iskoristio.

Dva-tri ubačaja u prvom dijelu nakon kojih je Dinamo skoro zabio, onda pogodak, te nekoliko dobrih obrambenih reakcija, poslao je i Leovac poruku da na njega Dinamov trener može ozbiljno računati. Vidi se još, istina, nedostatak utakmica, no bude li Leovac zdrav, forma će sigurno rasti.


Izdvojili bismo još jednog igrača, još jednog strijelca. Luka Menalo zaključio je pogotkom Dinamovu priču u 1/16 finala Kupa, ušao je s klupe odlično, motiviran i razigran, mogao je zabiti već i ranije. I Menalo je taj vjeruje u veću minutažu u idućim utakmicama, uostalom, ima u svojoj “vitrini” već i europski pogodak, onaj Omoniji na Cipru.

image
Luka Menalo
RONALD GORSIC/CROPIX Cropix

Gusti raspored

Stigla je ona faza sezone kad pomalo dolazi umor, raspored je i dalje gust, a očekivanja su od Dinama sve veća. Trebat će Krznaru u toj fazi više igrača u pravoj formi, više onih koji mogu riješiti utakmicu i rasteretiti one koji veći obol trebaju dati u idućoj utakmici. Jurić i Čop, recimo, dosad su redali samo asistencije, bili su u šansama, ali nisu pogađali, golovi na Rujevici sigurno će im donijeti samopouzdanje, koje je napadačima posebno važno. Bez raspoloženih napadača, strijelaca, teško je raditi rezultat, Krznar se nada da će obojica (pro)raditi i u utakmicama koje dolaze.

Vidjet ćemo kako će postaviti igru u Koprivnici, hoće li opet zaigrati i Jurić i Čop, ili će u momčadi biti samo jedan od njih? Ili nijedan, ako Petković bude u špici. Sve su to mogućnosti koje sad ima Krznar, naravno, najbolje bi bilo kad bi inzistirao na nekome od njih dvojice, samo tako mogu ući u pravu formu i golgeterski niz. Napadači su Krznaru poslali poruku, a kako će on sad na nju odgovoriti, pokazat će utakmice koje dolaze. Hoće li na njih ozbiljnije računati i u Europi?


Tako je Dinamo na Krimeji dobio tri nova strijelca, sad je ukupno 15 igrača treslo mreže suparnika u svim natjecanjima ove sezone. S time da su Majer, Jakić i Gavranović u međuvremenu otišli. Spomenimo i da je četiri pogotka ove sezone, osim Orijentu, Dinamo zabio još samo HD-u. Dodajmo da je na Krimeji Krznara mogla zabrinuti igra zadnje linije, Dilaver i Lauritsen, prije svih, nisu bili presigurni, ima u ovom novom sustavu dosta problema s tim dijelom momčadi Dinamov trener, međutim, ovog puta ima ipak pravo posvetiti se dobrim vijestima iz napada. Pogoci dvojice napadača došli su kao naručeni, je li to možda prekretnica?

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 15:05