Felipe Vizeu i Alan Franco
 GETTY IMAGES
NIJE SIGALI, NOVO IME

Dinamo u potrazi za novim stoperom, a nova meta je 23-godišnji Argentinac! Iz Maksimira su poslali ponudu

Vrijednost na Transfermarktu mu je četiri milijuna eura, no Modri računaju na puno manji iznos transfera
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 30. srpanj 2020. 08:51

Tragaju u Maksimiru za novim stoperom, pa ako prije no što pronađu rješenje uspiju dovesti Leonarda Sigalija, u redu, ali ako ne.... Informacija iz dobro upućenih menadžerskih izvora kaže da je nova meta, također Argentinac, Alan Franco.

Igrač je Independientea, ima 23 godine i prije prekida sezone odigrao je 18 utakmica za svoj klub u Superligi, a ima i jedan nastup u reprezentaciji, protiv Gvatemale prije dvije godine.

Vrijednost na Transfermarktu mu je četiri milijuna eura, no jasno je da Dinamo ne bi želio toliko platiti. Štoviše, Dinamo je poslao ponudu, ona iznosi oko 2,5 milijuna eura, ali bi, navodno, mogla s bonusima narasti i do preko četiri od toga bio 65 posto Modri platili odmah, a 35 posto unutar godinu dana.

image
GETTY IMAGES

Nije Alan Franco jedini igrač kojeg imaju na popisu, na više strana pregovaraju i dogovaraju pa koga ‘upecaju’, ne treba stoga rano zaključiti kako je Franco ‘taj’ i kako će baš on doći u Maksimir, štoviše, mogao bi se pokazati preskupim. Naime, argentinski izvori tvrde da je Independiente tu ponudu odbio, da argentinski klub traži barem pet milijuna eura.

Premda, u Argentini situacija s nogometom nije bajna, ne igra se već gotovo pet mjeseci, klubovi su u financijski sve težoj situaciji, igrači nestrpljivi zbog neizvsvjesnosti žele otići u Europu.

Tako je, navodno, Independiente obećao Francu da će ga sigurno pustiti u ovom prijelaznom roku, no, čeka se ponuda jača od Dinamove, jer klubovi svejedno, u toj krizi, žele zadržati vrijednost igrača na standardnoj razini. Hoće ta ponuda stići ili će Modri ipak ugrabiti pojačanje?

image
Rafael Santos (River Plate) u duelu s Alanom Francom (Independiente)
GETTY IMAGES

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 23:29