RONALD GORSIC/CROPIX Cropix
PALE I POHVALE

Dinamu se ozlijedila dva igrača pred finale, Krznar čeka nove vijesti: ‘Teško je reći kakve su ozljede‘

‘Pohvalio bih taj špalir Varaždina, zatim Šaranića koji se dobro snašao i Robbieja Burtona‘
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 12. svibanj 2021. 21:30

Damir Krznar nije očajavao zbog remija (2:2 protiv Varaždina) i činjenice da njegova momčad nije odigrala neku veliku partiju.


- Čestitam Varaždinu na junačkoj borbi, bodovi su im bili bitni, pa je i angažman bio za respekt. Nakon emocionlanog pražnjenja na Rujevici, nismo uspjeli regenerirati psihološke kapacitete. Ušli smo dobro, zabili, ali kad je trebalo kontrolirati utakmicu sve više smo kopnili, poremetili smo se i onda tražili cijelu utakmicu. Pružili smo što smo mogli u ovom trenutku - rekao je Dinamov trener, te objasnio rotacije igrača i formaciju.


- Podijelit ćemo minutažu s utakmicom protiv Gorice, iskoristili smo ovu utakmicu za nekakve nove taktičke varijante, koje će nam trebati u budućnost, jer brzo će proći godišnji, te doći novi izazovi u Europi, potom i u ligi, pa nam i ove utakmice koriste za isprobavanje nekih ideja. Inače, pohvalio bih taj špalir na početku, prekrasna gesta Varaždina, zatim Šaranića koji se dobro snašao i Robbieja Burtona, koji je odigrao odličnu utakmicu. Gvardiol i Atiemwen? Teško je reći kakve su ozljede, ali vjerujem da su srednje jačine, da ćemo ih imati barem za finale Kupa, ako ne protiv Gorice - kazao je Krznar.


Trener Varaždinaca Zoran Kastel bio je, pak, zadovoljan.


- Pripremali smo tjedan dana ovu utakmicu, posebno psihološki, da igrači shvate da se mogu nositi s Dinamom i to su i pokazali. Primili smo opet golove nakon grešaka, rezultat je realan, mogli smo mi pobijediti, ali mogao je i Dinamo. No, kažem, pokazali smo da možemo igrati i protiv najboljih, uzeli smo bod s Osijekom, sad i u Maksimiru, igrači su vratili vjeru. Ovaj bod možda neće biti presudan na kraju u borbi za ostanak, ali nam je poticaj da i u preostale dvije utakmice budemo pravi i osvojimo dovoljno bodova da ostanemo u ligi - rekao je Kastel.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 00:26