DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
USUSRET KUPU

‘Do Rabuzinovog Sunca želimo uvjerljivo, potući ćemo se za Kup, očekujem da napokon pobijedimo Rijeku‘

​Damir Krznar ima u Kupu savršenu statistiku. Pet puta sjedio je na klupi Dinama i pet puta slavio
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 30. studeni 2021. 13:04

Iako je u zadnje vrijeme Rijeka vrlo težak suparnik, koji često Modrima zadaje glavobolje, u Kupu u Maksimiru Dinamova je statistika gotovo perfektna.

Samo jednom je Dinamo u ovom natjecanju izgubio od Rijeke na svom stadionu, bilo je to u finalu 2014., Rijeka je golom Tomečaka slavila 1:0. Tada su se još igrale dvije finalne utakmice, Riječani su osvojili pehar. Prije više od tri godine zadnji put su Dinamo i Rijeka Kup dvoboj igrali u Zagrebu. Dinamo, koji je tada u HNL-u bio u rezultatskoj krizi, uspio je u tom polufinalu potpuno nadigrati Riječane, momčad Nikole Jurčevića bila je uvjerljiva - 3:0.

Hoće li se ove srijede u Maksimiru nastaviti tradicija, ili će se neizvjesnost i dramatika iz HNL-a presijati i na ovaj sraz dvaju rivala? A tu ima svega. Dva remija 3:3 ove sezone, lanjskih 1:5 za Modre na Rujevici, pa 0:2 u Maksimiru, 2:2 na Rujevici... Ukupno, u zadnjih osam utakmica Dinama i Rijeke vidjeli smo 32 gola, čak četiri po susretu. Sasvim je jasno što se može očekivati i uoči ovog dvoboja.

image
NIKSA STIPANICEV/CROPIX Cropix

- Pred nama je najsvečanije natjecanje, Kup, nama iznimno drago natjecanje. Naš je osvojiti Kup, uvijek je lijepo dovesti Rabuzinovo Sunce u Maksimir. Očekujemo to i ove godine, želimo pokazati i u ovoj utakmici da do tog trofeja planiramo doći uvjerljivo - samouvjereno je poručio Dinamov trener Damir Krznar.

Dakle, što može ponuditi dvoboj četvrtfinala Kupa nakon tih dvaput po 3:3 u prvenstvenim dvobojima, sjećamo se kako je Rijeka na početku uistinu bila u Maksimiru vrlo opasna?

- Ono što je sigurno, utakmica neće završiti neodlučeno. Konačno ćemo dobiti boljega iz utakmica Dinama i Rijeke, ja vjerujem da ćemo to biti mi.

Najveća opasnost za Modre, naravno, prijeti od Josipa Drmića koji je pred golom u velikoj formi. No, bilo bi lako Krznaru da je on jedini igrač koji je opasan u momčadi s Rujevice, uostalom, Maksimir još pamti Abassa koji je u tih 3:3 zabio dva eurogola.

- Teško se koncentrirtati na jednog ili dva igrača, Rijeka je satkana su od više kvalitetnih igrača, dobra su momčad, imaju dobru tranziciju, dobar napad, uz nas u ligi imaju najviše završenih akcija i udaraca po golu. Sigurno je Rijeka momčad koju respektiramo, sve njezine rezultate. Ali, Dinamo nikome ne priznaje da je bolji niti u Maksimiru, niti na gostovanjimu. Potući ćemo se, pod navodnicima, za ovaj Kup i očekujem tešku utakmicu, ali dobru partiju s naše strane.

U Šibeniku je Krznar rotirao momčad, u nedjelju igra derbi s Hajdukom u Maksimiru, no i Kup je bitan, Rijeka opasan rival. Kako će izgledati momčad u srijedu, hoće li igrati opet oni iz drugog plana ili će na teren najbolja moguća postava?

- Iako je svaka sljedaća najbitnija, morali smo gledati i kroz niz od nekoliko važnih utakmica pa smo u Šibeniku malo rotirali. Ali sad će to biti standardiziraniji sastav, no opet neću reći da je naših prvih 10, čeka nas idućih dana još važnih izazova i ono što stalno ponavljam, toga se i držimo; Dinamo ima 20 i više igrača koji mogu odgovoriti svakom zahtjevu i svakoj utakmici - najavio je Krznar.

Je li ta pobjeda na Šubićevcu, teško i sretno izborena, donijela momčadi stabilnost, mirnoću, samopouzdanje? Kakav ćemo Dinamo vidjeti protiv Rijeke, napokon dobar svih 90 (ili više) minuta, ili opet momčad koja oscilira? Kako god, u prvoj od tri (Rijeka, Hajduk, West Ham) utakmice koje su vrhunac ove polusezone, Dinamu treba pobjeda. Makar opet autogolom, ništa drugo nije bitno!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 04:10