MATIJA DJANJESIC/CROPIX
MERCATO NA KVARNERU

Dobre vijesti za navijače Rijeke oko Andrijaševića, Čolak odbio Stuttgart, došla je bolja ponuda!

Iako u Belgiji lider Rijeke ima 700 tisuća eura godišnje, na Rujevici vjeruju da bi ga mogli zadržati
Piše: Orlando RivettiObjavljeno: 08. kolovoz 2020. 17:17

Prvih petnaest minuta u prvoligaškoj konkurenciji dobio je u Hajduku prije deset godina na gostovanju u Zaprešiću. Franko Andrijašević, hajdukovac u duši s riječkim srcem.

Posudbe su njegova sudbina. S Poljuda je morao u Dugopolje, a kada je prisilno “emigrirao” u Dinamo, poslali su ga u Lokomotivu. I ukazala se Rijeka. Prije tri godine na Rujevici doživio je svoje najljepše trenutke karijere. Dvostruku krunu. Kao najbolji igrač i prvi strijelac. Transfer u Gent za 4,3 milijuna eura, i opet posudbe. Beveren i, na sreću, njegovu i kluba s Rujevice - Rijeka!

Igrač od povjerenja

Kod Matjaža Keka bio je najbolji, kod Simona Rožmana svjetionik igre Rijeke prema naprijed. Više od najboljeg igrača. Čovjek kojem se vjeruje, igrač od povjerenja. Igrao je ozlijeđen i bolestan, u finalu Kupa u Šibeniku razbili su mu glavu. Kapetan momčadi koji je u bolnici s potresom mozga saznao da je osvojio Kup. Trener Simon Rožman na proglašenje pobjednika došao je u dresu Franka Andrijaševića. Dovoljno govori o odnosu trenera i - kapetana. Hoće li Andrijašević i iduće sezone biti u dresu Rijeke, hoće li Gent odobriti još jednu posudbu, znat će se idućih dana.

Na Rujevici se bave ponudama. Za Čolaka je stigla još jedna, nakon što je odbačena ona Stuttgartova, koji je nudio ‘sitniš’ od tri milijuna eura. Ova je konkretnija... Jasno, nitko neće progovoriti niti pod prijetnjom oružja... Nikakvih ponuda nema za Murića, pričalo se o poljskom Slasku iz Wroclava.

Zakopčani do grla

Put Poljske je početkom tjedna krenuo Gorgon, u Pogon. Gorgon je otišao i “oslobodio” 180.000 eura neto plaće. Prije rezanja koronavirusa...

Andrijašević je na Rujevici glavna preokupacija. Na ovim je stranicama prošli tjedan rekao kako bi želio ostati još jednu sezonu. U Gentu su mu najavili - B momčad. Ugovor ima još dvije godine. Mogu li ga prodati...

Na Rujevici su zakopčani do grla kada je u pitanju prijelazni rok. Zna se, međutim, da je prodaja Čolaka i zadržavanje Andrijaševića primarni zadatak.

Uglavnom, razgovori s Gentom, a tu je i treća zainteresirana strana, Andrijašević, koji je u Gentu imao 700.000 eura po sezoni, mogli bi završiti na zadovoljstvo kluba s Rujevice. Za nekoliko dana znat će se ostaje li Andrijašević još jednu sezonu na Rujevici. Razgovori idu u tom pravcu... Rješenje se nazire.

Povratak Ristovskog

Sigurno je da se s posudbe vraća napadač Ristovski, ali ako Čolak pronađe novi klub, u što se svi nadaju i vjeruju, Rijeka će potražiti novog napadača koji može zabiti petnaestak golova... Na nove posudbe bi, navodno, mogli ‘Varaždinci’ Mamić i vratar Nevistić, za kojega ima puno upita nakon sjajne sezone na vratima Varaždinaca. Ne zna se gdje je Bušnja, a negdje bi mogao vratar David Nwolokor, s obzirom na to da je mladi Pandur uzeo ‘jedinicu’, a iskusni Prskalo mu čuva leđa na klupi...

Zanimljiv je i povratak Vuka. Ali najvjerojatnije će na novu posudbu jer koncepcijski se ne uklapa u način igre Rijeke, kao krilni napadač...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 18:39