SRDJAN VRANCIC/CROPIX
SN DOZNAJU

Ekskluzivno! Senzacija godine u Maksimiru, Matjaž Kek na korak do klupe Dinama!

​Hrvatski prvak stupio je u kontakt sa slovenskim izbornikom, detalji ga dijele od dolaska u Zagreb
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 09. srpanj 2020. 07:44

Dinamo želi Matjaža Keka i ako se sve bude odvijalo po planu legendarni bi trener Rijeke i izbornik reprezentacije Slovenije trebao postati novi trener Modrih! Tako barem govore naši izvori iz hrvatskog i slovenskog podneblja.


Maksimirski klub stupio je u kontakt s Kekom, koji bi prema našim informacijama vrlo skoro trebao odraditi sastanak s čelnicima Slovenskog nogometnog saveza, s kojim Kek ima ugovor do 2022. godine, i nakon toga preseliti u Maksimir nakon što završi kratka ovosezonska trenerska trilogija Zorana Mamića.

Jaka osobnost

Iz Dinama su najavili da traže ‘trenera teškaša’, etabliranog stručnjaka koji iza sebe ima rezultate i pravi pedigre. Matjaž Kek jest taj, posjeduje sve ono što traže u Maksimiru. S Rijekom je napravio čudesan rezultat, društvo s Rujevice osvojilo je povijesni naslov prvaka Hrvatske, pod njegovim vodstvom Riječani su osvojili i dva Hrvatska nogometna kupa, a pamtimo i sjajna europska izdanja. Kek je od Rijeke stvorio klub koji je poslije Dinama postao drugi najbolji u državi. Ima jaku osobnost, baš kao što su je imali treneri poput Vahida Halilhodžića ili Nenada Bjelice, koji su s Modrima postizali zapažene europske dosege, rezultate pred kojima se trebalo nakloniti do poda. Tu posebno mislimo na Bjelicu.


Kek bi u Maksimir trebao doći ostvariti europski rezultat, nastaviti Bjeličin put. Naravno, neće mu to biti jedini zadatak. Morat će promovirati i mlade igrače, stvoriti još jednog Danija Olma ili više njih. Slovenac je ozbiljan i cijenjeni stručnjak, a kad smo već kod njegoviih trofeja, treba napomenuti da je dva puta osvajao slovensko prvenstvo s Mariborom.

image
ALEX LIVESEY

Velika priča u karijeri

U Dinamu su nam kazali da se čitava klupska filozofija temelji na - rezultatu! Za maksimirski klub rezultat je svetinja. A upravo je on taj koji dijeli isti svjetonazor s Dinamovim. Pravi je trener natjecatelj, njemu je rezultat uvijek u prvom planu. Naravno, sigurno ćete se zapitati kako će ostvarivanje rezultata ići ruku pod ruku s razvojem mladih igrača? U plavom domu misle da će slovenski stručnjak pronaći način da spoji ta dva naizgled nespojiva zadatka.


Kek je bio sjajan branič, imao je odličan udarac i sjajno se postavljao na terenu. Imao bi i uspješniju karijeru, ali su je usporile ozljede. Svejedno, završio ju je duboko u tridesetima sa zakrpanim koljenima. Kažu da je zato uspješan i kao trener, obožava ovaj sport. Naši slovenski kolege nam prenose da osim što se obožava natjecati na poslu, voli to raditi i kad se zabavlja. Jednostavno, Kek je pragmatičan trener, autoritativan, sa znanjem i iskustvom. Ima 58 godina, nije niti star niti mlad, a to je još jedna karakteristika koju su u maksimirskoj šumi željeli kod trenera koji će nakon posljednja tri kola HNL-a naslijediti Zorana Mamića. Naravno, dolazak u Dinamo bio bi još jedna velika priča u njegovoj karijeri, voditi hrvatskog prvaka u Europi je stvarno veliki izazov.


Kad smo čuli da Dinamo želi Keka i da je on najveći kandidat za modru klupu, sjetili smo se vremena dok je s Rijekom ostvarivao sjajne rezultate. Iako tada maksimirskim čelnicima nije bio drag jer ih je nakratko detronizirao s vrha hrvatskog nogometa i uzimao trofeje, o njemu su uvijek govorili u superlativima. Kad smo ih god pitali o rođenom Mariborčaninu, uvijek su kazivali:


“Naklon do poda”.


Jasno, dok Matjaž Kek ne potpiše za Dinamo, ne možemo kazati da je novi trener. Uvijek postoje mogućnosti da se nešto zakomplicira u posljednji trenutak, često zna iskrsnuti neka sitnica koja na koncu postane prekrupna i već gotovi posao postane nemoguća misija. Međutim, jučer je Kek već “držao kvaku maksimirske svlačionice”. Hoće li otvoriti vrata i zakoračiti u nju, saznat ćemo vrlo brzo. Uvjeravaju nas izvori da se doista radi samo o centimetrima...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
08. travanj 2024 06:01