Jens Gustafsson
 TOM DUBRAVEC/CROPIX Cropix
LIVAJA OPET UPITAN!

Evo kako je trener Hajduka odgovorio na pitanje o smjeni: ‘Ovo više nikad u životu ne želim doživjeti!‘

‘Da mogu nešto promijeniti, drukčije bi reagirao nakon prvog gola, sve se odvijalo velikom brzinom‘
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 31. srpanj 2021. 15:50

Računali su Bijeli na više bodova poslije dva kola (jedan bod i osmo mjesto), ali prvu pobjedu traže u trećoj dionici protiv Šibenika. Trener Jens Gustafsson logično se osvrnuo na europsko ispadanje, jer ne zaboravlja se tako brzo utakmica iz Kazahstana.


- Nakon velikog razočaranja u Tobolu moramo gledati naprijed, jer poslije tog golemog razočaranja moramo pokazati drukčiji Hajduk – poručio je Gustafsson.


Ispadanje od Tobola veliki je udarac za Hajduka, strahujete li se da vas ne smijene nakon nekog sljedećeg neuspjeha?
- Svi smo svjesni rezultata iz Kazahstana. Danas smo puno razgovarali da se tako nešto slično ne dogodi, jer iskustvo iz Kostanaja ne želim više nikada u životu doživjeti – rezolutno je kazao trener Bijelih.

image
ANTE CIZMIC/CROPIX Cropix


Kako ćete podići momčad nakon debakla?
- Da, dobro pitanje. Jedini put da se momčad podigne jest da svi budemo zajedno. Kada stvari ne idu kako treba, moramo biti zajedno. Razgovarao sam sam sa predsjednikom i sportskim direktorom, svi smo fokusirani na utakmicu sa Šibenikom.


Analizirao je Gustafsson kazahstanski uzvrat jasno ustvrdivši gdje je došlo do pogreške.
- Dok Tobol nije postigao prvi pogodak kontrolirali smo utakmicu bez većih problema, baš kako smo htjeli. Slučajan pogodak je sve promijenio. Razlog? Nije obrana, nije ni napad, već mentalno. Strah od poraza nas je dotukao, a kada si uplašen ne možeš ispravno reagirati. Moramo biti hladne glave u tim utakmicama. Istina, imamo puno toga za raditi kako bi napredovali.


Da možete vratiti vrijeme što bi napravili drukčije?
- Drukčije bi reagirao nakon prvog pogotka, ali sve se odvijalo velikom brzinom. Malo je bilo vremena za promjene. Puno se stvari dogodilo za vrijeme utakmice, sve jasno ide na moja leđa.


Pred dvije godine je kompletna sezona došla pod upitnik nakon europskog ispadanja. Plašite li se da bi se to moglo ponoviti i ove sezone?
- Ne mislim da će to imati posljedice na cijelu sezonu. Uostalom, nećemo stalno misliti na Tobol, živjeti u toj utakmici. Imamo novu utakmicu, moramo izaći iz misli o Tobolu.


Je li Livaja spreman za današnju utakmicu?
- Nisam sto posto siguran.


Zašto ste odredili Krovinovića za izvođenje jedanaesterca?
- Zbog njegovog iskustva i igračkih sposobnosti. I najbolji svjetski igrači promaše jedanaestarac, ali moja je odgovornost što sam izabrao Krovinovića.


Osam golova u četiri utakmice je primio Hajduk. Kako mislite riješiti taj veliki problem?
- Cijela momčad mora raditi na obrani, od vratara Kalinića do napadača. Nastaviti raditi i otkloniti pojedinačne pogreške. Pritom neću spomiknjati samo jednu liniju, cijela momčad treba raditi. Bit će teško pobjeđivati ako ćemo primati toliko golova, to mi je jasno.


Jeste li nakon četiri utakmice došli do spoznaje da momčad možda ima igrača koji nisu na razini kvalitete potrebne za Hajduk?
- Nije pitanje pojedinačnog igrača, ne treba ići u tom smjeru. Odgovornost je na meni, a ne igračima pojedinačno. Svaki igrač koji je u Hajduku ima odgovornost, jer mora napredovati. To je jedini način za pobjede u budućnosti.


Koliko ćete promjena napraviti za Šibenik u odnosu na utakmicu sa Tobolom prije tri dana?
- Igrali smo 120 minuta, tek na dan utakmice ću znati precizan odgovor koga je duga utakmica više ili manje iscrpila. Mentalno stanje mora željom za pobjedom nadjačati njihov umor nakon utakmice u Kazahstanu.


Hoće li Lovre Kalinić stati na vrata?
- Ne znam, ima nekih problema sa lakšom ozljedom, situaciju pratimo dan po dan.


Jeste li uvjereni u pobjedu protiv Šibenika?
- Naravno – glasno je povikao Gustafsson.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
14. travanj 2024 18:56