DAMIR KRAJAC/CROPIX
NIJE MOGAO ODBITI

Evo kako je u Dinamu došlo do velikog preokreta, već ‘otpisana‘ zvijezda postala najplaćenija u klubu!

U Maksimiru su zaključili da je on bolja opcija nego traženje nekog drugog igrača
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 03. kolovoz 2020. 13:47

Neobično je kad je stoper najbolje plaćeni igrač, malo je klubova koji se mogu “pohvaliti” tom činjenicom, a čini se da je Dinamo jedan od tih rijetkih. Naime, nakon svih smanjenja ugovora, čišćenja svlačionice, povrataka i potpisivanja novih ugovora, najplaćeniji igrač u Dinamovoj momčadi postao je Kevin Theophile-Catherine.

Prema neslužbenim informacijama Francuz je po novom ugovoru dobio oko 900 tisuća eura godišnje, navodno neto. Ako jest neto, onda to ukupnu svotu koju mu klub isplaćuje podiže i debelo iznad milijuna.

Znate kako je išla priča oko Theophilea. Mjesecima nije želio potpisati novi ugovor, otezao je, vagao neke ponude koje je imao, gledao hoće li na ljeto otići kao slobodan igrač. Tada je bilo naznaka da bi mogao potpisati, ali onda je došla korona, klub je svima smanjio ugovore i plaće, tada je bilo jasno da Theophile neće moći dobiti koliko traži i da će na kraju sezone otići iz Dinama.

Nekoliko preokreta

No, onda opet preokret, s Kevinom je sve bilo dogovoreno ipak će potpisati. A onda opet neće i to je, činilo se, bilo definitivno. Modri su ga već preselili u drugu momčad, s kojom zapravo i nije trenirao, bilo je to krajem lipnja i Theophile-Catherine ionako je koji dan kasnije trebao napustiti Maksimir.

Zato je dvogodišnji ugovor potpisao Emir Dilaver, a na tržištu je krenula potraga za novim stoperom koja traje i dalje. Međutim, onda opet odjednom - Theophile potpisuje! Kakav rasplet, zašto je odjednom tako odlučio kad je toliko dugo otezao? Eto, zato, Dinamo mu je ponudio svotu koju nije mogao odbiti, ugovor kakav bi teško opet dobio i da nije bilo korone, a kamoli u vrijeme krize kakva je uslijedila na proljeće.

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX

U Dinamu su se vodili tezom da im je Theophileov ostanak bolja opcija nego traženje po svijetu nekog stopera toga ranga i kvalitete. Naime, u Maksimiru iznimno cijene Francuza, vide ga kao velikog profesionalca, sigurnog stopera koji čvrsto drži momčad, znaju da je u dvije godine u Zagrebu već dobro upoznao klub, grad, ligu... Ne treba mu prilagodba te da će takvoga teško opet “pogoditi”. Zato su pristali na takve uvjete.

Oprostili su mu i onaj “penal” protiv Šahtara, lakat u glavu Pjatova kojim je klubu “izbio” desetak milijuna eura iz blagajne, nisu mu zamjerili niti nedavni autogol protiv Hajduka, koji već zabio s novim ugovorom u džepu.

Stoga su u Dinamu odlučili tu sigurnost i platiti, pretvoriti Theophilea u najplaćenijeg igrača kluba. Dobar ili loš potez, presudit će vrijeme i rezultat, ali rizičan sigurno jest. Između ostaloga, sjetimo se koliko je bilo natezanja oko smanjenja ugovora igračima, na kraju su ipak pristali, srezali su svoja primanja. Ne znamo kako će u tom kontekstu gledati na Theophileov ugovor, premda, koliko znamo otprije, nitko od suigrača ne osporava njegovu klasu i zasluge za odlične rezultate, Theophilea bi mnogi od njih izabrali uza se da “kreću u rat”. U svakom slučaju, francuski stoper sad nema pravo na veliku pogrešku poput tog “slučaja Pjatov”, morat će dobro paziti, jer bit će u dodatnom fokusu iz zbog novog ugovora.

Ukidanje mjera

Inače, kad već pričamo o ugovorima, recimo, da 30. rujna istječe razdoblje za koje je vrijedilo smanjenja ugovora, možda u Maksimiru i ranije “ukinu mjere”, a to bi sigurno bila vijest koja će razveseliti svlačionicu uoči važnih europskih dvoboja, podići atmosferu u momčadi. Pa tada ni Theophileov ugovor možda više ne bi tako stršio.

Ostanimo među stoperima. Zna se da svejedno, bez obzira na Theophileov ostanak, Modri traže još jednog igrača na toj poziciji. Alan Franco, Argentinac iz Independientea, nikako da postane Dinamov igrač, njegov klub i dalje inzistira na ukupnoj svoti s bonusima višoj od pet milijuna dolara, što već za Dinamo ulazi u kategorije nemoguće misije.

Sve to je još jedan od dokaza koliko je teško pronaći i dovesti kvalitetnog (valjda Franco to jest) igrača, pa je time i argument odluci da Modri zadrže Theophilea i za takav, velik novac.

Nije uobičajeno da baš stoper ima najviši ugovor u nekoj momčadi, ali bude li se na kraju isplatio, bude li Dinamo opet u Ligi prvaka, tko će o tome više i pričati?

Večera igrača i stožera za izgradnju zajedništva, gledali i finalni dvoboj Kupa

Nakon subotnjeg večernjeg treninga igrači, trener Zoran Mamić i članovi njegova stožera, otišli su na zajedničku večeru u zagrebački “Okrugljak”. Nekad je to bila tradicija, sad je, između ostalog, potreba, jer treba opet nakon šokova na kraju sezone izgraditi zajedništvo i momčadski duh. U restoranu su svi zajedno pogledali i utakmicu finala Kupa, u kojoj su igrali budući suigrači Kastrati, Karačić i Jakić. Inače, Lokomotiva je Modrima i prvi suparnik na startu nove sezone pa je taj kratki team building imao i poučni karakter, mogli su dinamovci još jednom na djelu vidjeti svoga suparnika.

58 utakmica za Dinamo prikupio je dosad iskusni branič Theophile
2 pogotka dao je Theophile za Dinamo u dvije odigrane sezone
31 godinu u listopadu će proslaviti tamnoputi defenzivni nogometaš

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. travanj 2024 14:07