Alexander Kaćaniklić
 DUJE KLARIC/CROPIX Cropix
POLJUDSKI MISTERIJ

Gdje je nestao Hajdukov pehist koji je doveden kao veliko poljudsko pojačanje još na zimu?

Iskusni ofenzivac koji je zimus došao u Hajduk kao veliko pojačanje još uvijek je izvan terena
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 05. kolovoz 2021. 18:53

Gdje je nestao Alexander Kačaniklić (29), iskusni ofenzivac koji je zimus došao u Hajduk kao veliko pojačanje? Posljednju utakmicu za Bijele odigrao je još 16. svibnja, da bi mu se potom zbog problema s tetivama zagubio svaki trag. Šveđanin je propustio kompletne pripreme, kao i prvih pet utakmica aktualne sezone. I po onom što smo uspjeli doznati, realno je da se na teren vrati tek nakon reprezentativne stanke u rujnu.

Preskroman učinak

Kačaniklića - zanimljivo - malo tko spominje kada se priča o igračima koji bi trebali donijeti kvalitetu više Hajduku. Njegovih 15 utakmica u kojima je zabio dva gola i jedan namjestio očito nisu impresionirali ni stručnjake ni navijače. Pamtimo njegovu jako dobru utakmicu protiv Rijeke na Poljudu (3:2), u kojoj je pokazao zašto ga je Liverpool doveo iz Helsingborga kao juniora koji je jako puno obećavao. Međutim, jedna odlična utakmica, plus još jedan solidna protiv Gorice, premalo su za igrača koji ima 47 nastupa u Premiershipu. I koji bi s 29 godina trebao biti na vrhuncu karijere.

image
Alexander Kačaniklić
DUJE KLARIC/CROPIX Cropix

Ljudi iz Kačaniklićevog okruženja pak imaju opravdanje njegove lošije izvedbe. Kažu da su ga tetive počele mučiti brzo po dolasku na Poljud, da je desetak utakmica odigrao pod injekcijama i velikim bolovima, te da su zbog toga njegove izvedbe bile daleko ispod očekivanja. Liječnici koji su brinuli o Kačanikliću odlučili su da probleme s tetivama riješi dugim mirovanjem. Što nije urodilo plodom, jer bolovi su se vratili paralelno s prvim sprintevima.

Odlazak u Malmö

Šveđanin je na koncu početkom srpnja otišao u Malmö, gdje je obavio lakši operativni zahvat kod tamošnjeg doktora koji je na glasu kao vrhunski stručnjak za tetive. Kažu nam da je sa svojim operacijama svojevremeno pomogao velikom Barceloninom kapetanu Carlesu Puyolu, a nedavno i Marcu ter Stegenu, još jednom velikanu s Nou Campa.
Uglavnom, vrsni doktor ubrizgao je Kačanikliću na spoju tetiva i peta poseban gel koji je preuzeo ulogu svojevrsnog “amortizera” na problematičnom mjestu te bi zauvijek trebao riješiti bolove švedskog ofenzivca.

Možda na Drosini?

Problem je što takav zahvat sa sobom povlači i stanku od dva mjeseca, pa bi Kačaniklić svom sunarodnjaku Jensu Gustafssonu na raspolaganju trebao biti od 11. rujna kad Hajduk u utakmici 8. kola prvenstva gostuje u Puli. Naravno, ako ga švedski stručnjak uspije dočekati na klupi jer rezultati koje je do sada ostvario nikako mu ne jamče duži suživot sa Splićanima.
Stoga ćemo o pravim vrijednostima Alexa Kačaniklića realno moći suditi tek od listopada, jer trebat će mu vremena da se tjelesno digne, poglavito zato što je propustio pripreme. Nakon 15 odigranih utakmica svi smo ga zajedno brzo zaboravili, vidjet ćemo može li zdrav promijeniti naše stavove...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 10:49