Marin Leovac (drugi slijeva)
 RONALD GORSIC/CROPIX
NI TRAGA NI GLASA

Gdje su nestala dva donedavno standardna Dinamova igrača? Već drugu utakmicu zaredom nema ih ni na klupi!

Zoran Mamić uoči sudara s Hajdukom rekao je kako nema ozlijeđenih. Dakle, što se događa?
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 27. siječanj 2021. 22:56

Zoran Mamić nije iznenadio sastavom za derbi protiv Hajduka, s udarnih 11, očekivalo se da bi mogao Dinamo biti ofenzivniji pa su tu bili Petković i Gavranović, a povratkom Majera mjesto je u startnoj postavi 'izgubio' defanzivniji Jakić.

Ali, jedno iznenađenje ipak postoji u Dinamovoj momčadi. Naime, već drugu utakmicu zaredom među 20 igrača u zapisniku nema Petra Stojanovića i Marina Leovca. Nisu bili u Velikoj Gorici, nisu ni u velikom derbiju. Leovac je protiv Rijeke bio starter, Stojanović bio na klupi, nakon toga 'ni traga ni glasa'.

Zoran Mamić kazao je prije utakmice da nema ozlijeđenih, da svi konkuriraju, iz toga zaključujemo da su obojica zdravi i normalno treniraju, ali među 20 za njih nema mjesta. E sad, je li u pitanju samo Mamićeva taktička ideja da mu na klupi ne trebaju pričuvni bekovi kad je već odlučio da su Moharrami i Gvardiol prve opcije pa želi u rezervi imati igrače na drugim pozicijama, s obzirom da se bekovi mijenjaju samo zbog ozljeda? Ili je to možda poruka njima dvojici vezana za klupske planove u prijelaznom roku?

Pokazat će se uskoro koliko Dinamov trener ozbiljno računa s njima, Mamiću svakako trebaju još (barem) dvojica bekova, na svakoj strani po jedan, Moharrami i Gvardiol ne mogu sami odraditi sve utakmice u ovom ritmu. I onda se Mamiću baš dogodi ono čemu se nije nadao. Već u 15. minuti ozlijedio se Sadegh Moharrami, ušao Dino Perić, pa je desnog beka igrao Theophile.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. travanj 2024 20:18