Darko Nejašmić (lijevo)
 MATIJA DJANJESIC/CROPIX Cropix
NA RADARU I NOVO POJAČANJE

Hajduk ga je otpisao, Bjelica prigrlio! Dogovorena velika razmjena, stiže i napadač kojeg je htio Dinamo?

Darko Nejašmić stigao je na posudbu u Osijek, hoće li ‘otvoriti vrata‘ i Miji Caktašu?
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 21. lipanj 2021. 17:16

Darko Nejašmić najmanje godinu dana nosit će dres Osijeka. U Hajduku otpisani veznjak bit će na posudbi u Gradskom vrtu najmanje do konca iduće sezone kada Osijek ima mogućnost otkupa njegova ugovora. Neslužbeno, Osijek bi trebao platiti oko milijun eura odlučili se otkupiti mladog nogometaša. Također, aktiviraju li Bijelo-plavi u ljeto 2022. otkupnu klauzulu, Nejašmić će potpisati trogodišnji ugovor s Osijekom pod već dogovorenim uvjetima.

Donedavni Hajdukov nogometaš se novim suigračima priključio u pravo vrijeme, odmah prvog dana priprema Bijelo-plavih u Svetom Martinu na Muri gdje će biti privremena baza slavonskog prvoligaša u iduća dva tjedna. Prethodno je odradio liječničke preglede i čekalo se samo "zeleno svjetlo" oko njegova zdravstvenog stanja za potvrdu dogovora. Mladom nogometašu i U-21 reprezentativcu Hrvatske očito treba restart karijere, a sezona pod Nenadom Bjelicom mogla bi ga vratiti u nogometni život. Posljednju utakmicu odigrao je još sredinom ožujka, a dobio je tada šest minuta protiv Gorice, nakon čega je prebačen u B momčad Hajduka. Na Poljudu od tada nisu ozbiljno računali na njega, ali tek prije nekoliko dana i službeno je stavljen na transfer listu.

Nejašmićev dolazak među Bijelo-plave mogao bi možda "otvoriti vrata" i Miji Caktašu, koji je ugovorno vezan s Hajdukom do konca mjeseca nakon čega će se službeno odrediti o tome gdje će nastaviti karijeru. Nenadu Bjelici još uvijek nije rekao konačno "ne". O karijerama dvojice nogometaša, inače, brine isti menadžer, Nejašmićev otac, što bi možda moglo biti i presudno u Caktaševoj odluci. Također, donedavni kapetan i najbolji nogometaš Hajduka prije nekoliko mjeseci dobio je i četvrto dijete, pa bi selidba na Bliski Istok i odlazak u nepoznato, unatoč financijski puno unosnijoj ponudi, bila veliki šok za čitavu obitelj.

Dolazak Darka Nejašmića podrazumijeva vjerojatno i skori odlazak nekog od dvojice igrača koji su mu konkurencija za poziciju u veznom redu - Mihaela Žapera, koji mu je suigrač iz mlade reprezentacije ili Josipa Vukovića, a upravo bi se to uskoro i moglo dogoditi. Za Vukovića, naime, postoji konkretan interes njegova bivšeg kluba. Hajduk je, naime, jako zainteresiran za povratak veznjaka kojeg su nogometno odškolovali, ali kojemu svojedobno nisu dali pravu šansu u najboljoj momčadi za koju je odigrao svega 23 utakmice.

Iako se isprva špekuliralo kako je riječ o klasičnoj razmjeni igrača između dva kluba, Nejašmićev dolazak u Osijek i Vukovićev eventualni odlazak u Hajduk nisu dio istog paketa. Pogotovo što Vuković možda i ne nastavi karijeru na Poljudu, a mogući povratak u Hajduk zasad je ništa više od špekulacije.

Nisu to i jedine transfer vijesti iz Bijelo-plavog tabora. Osijekov interes za Denijem Jurićem više nije samo špekulacija, već postoje i konkretni razgovori sa Šibenikom. Odštetni zahtjev Nenad Bjelica pokušat će spustiti uključivanjem u dogovor i nekoliko igrača. U idućih nekoliko dana bit će poznat epilog pregovora između Gradskog vrta i Šubićevca.

Inače, Osijek će u najsjevernijoj hrvatskoj općini, Svetom Martinu na Muri, provesti idućih 12 dana...

- Atmosfera se nadovezuje na ono što smo napravili prošle sezone. Pripreme smo počeli puni samopouzdanja, odradili smo vrlo dobrih tjedan dana, a sad idemo na ključni dio priprema - veli jedan od najiskusnijih u momčadi Vedran Jugović.

Osijek je visoko podigao letvicu prošle sezone i ništa manje ne očekuje od iduće.

- Prirodni je slijed da rastemo iz godine u godinu. Znamo gdje smo postavili letvicu i ispod nje ne želimo ići - kazao je Jugović.

Bjelica je na pripreme poveo 35 nogometaša, ali s ostatkom momčadi na završnu fazu priprema nisu otputovali Josip Špoljarić, Todor Todoroski, Robert Mišković i Filip Mekić, koji će iduću sezonu provesti na posudbi.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 17:32