Goran Mehkek / CROPIX CROPIX
OBJAVLJENJE KAZNE

HAJDUK NIJE KAŽNJEN ZBOG NAVIJAČKOG KAOSA NA VRUĆEM GOSTOVANJU I OZLJEĐIVANJA POLICAJCA! Evo koliko će Bijeli platiti pobjedu u Varaždinu

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 05. veljača 2020. 14:04

Disciplinski sudac Hrvatski Telekom Prve lige Alan Klakočer donio je odluke o kaznama po prijavama službenih osoba s utakmice 20. kola HT Prve lige Varaždin - Hajduk.

Tijekom utakmice Varaždin - Hajduk u više navrata od strane pripadnika navijačke skupine Torcida na južnoj tribini stadiona evidentirano je paljenje pirotehničkih naprava (27 baklji, 8 dimnih kutija i 2 bljeskalice). Zbog prekršaja iz članka 67. DP HNS-a i učestalog ponavljanja istih na prvenstvenim utakmicama u tekućem prvenstvu HNK Hajduk je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 40.000 kuna.

Također, od strane gledatelja smještenih na zapadnoj tribini u sudačkoj nadoknadi utakmice evidentirano je neprimjereno skandiranje vezano na odluku suca utakmice pa je NK Varaždin kao organizator utakmice zbog prekršaja iz članka 67. i 88. DP HNS-a kažnjen novčanim iznosom od 16.000 kuna.

Hajduk dakle, nije kažnjen zbog navijačkih nereda i sukoba s policijskim snagama nakon utakmice budući da ta događanja nisu ušla u službeni zapisnik utakmice. Ali, kazna za pirotehniku je izrečena.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 14:59