SCREENSHOT
NEMA PUNO VREMENA

Hajduk predstavio novog trenera: ‘Odmah želim borbu za trofej, cilj je vratiti igračima vjeru da mogu‘

Paolo Tramezzani preuzima vruću klupu splitskog kolektiva. Rezultati se očekuju - odmah.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 18. siječanj 2021. 13:09

Talijan Paolo Tramezzani novi je trener Hajduka. Klub s Poljuda prestavio ga je ovoga ponedjeljka na konferenciji za novinare čiji ste tijek mogli pratiti i na našem portalu.


Tekstualni prijenos:

14.06 Press-konferencija je završila.

14,05 Posljednje pitanje za Jakobušića, o igračima bez ugovora: Inzistirate na tome. Nemam problem s time. Prijelazni rok je počeo danas. Nisu mogli poći nigdje. Imamo vremena, 15-20 dana ništa ne znači u životu. Ti igrači imaju vremena vidjeti, oni moraju riješiti svoj status. Po meni je tu sve jasno.

14.01 Nikoličius nastavno: Svi su igrači do 15. veljače sigurno s nama. I oni će dobiti novu priliku da se nametnu treneru Tramezzaniju.

13.58 Nikoličius o igračima: Većina mi je rekla da želi ostati, igrati za Hajduk i davati njihov maksimum. Vidjet ćemo, sad je vrijeme za dokazivanje. Da, postoje 2-3 igrača koja su bila neodlučna. Pojačanja? Imamo mnogo ugovora, na mnoge igrače računamo. Moramo poštovati ugovore, nemamo sada puno prostora za pojačanja, a ako će igrači iz akademije biti dobri, dat ćemo im priliku. Potpis ugovora sa Stipom Biukom je primjer. Nismo ga potpisali tek tako, vjerujemo da je on naša budućnost. Na Braču je dobro radio, zanimljiv je igrač. Gospodin Primorac htio ga je uvrstiti protiv Croatije u subotu, ali imao je lakšu ozljedu. Imamo i nešto starije igrače kao Teklića koji u 4 godine ovdje nije startao niti jednu utakmicu. To je meni čudno. Pola lige me zove za Teklića, pitaju za njega, a on još nije krenuo u niti jednu utakmicu. Želimo mu dati šansu da dokaže je li igrač za Hajduk ili ne. Njemu je 21 godina, posudbe ga ubijaju. Todorović? Nula utakmica na mjestu desnog beka! Kako ga možemo suditi ako ni jednu utakmicu nije igrao 90 minuta. Igrao je za BiH protiv Nizozemske 90 minuta, a nije igrao za Hajduk. Ima puno takvih priča. Moramo igraćima dati priliku kako bi sami dali odgovor na pitanje jesu li za Hajduk ili ne.

13.58 Tramezzani o igračima: Koristit će mi sve informacije od Nikoličiusa i pomoćnika. Utakmica u petak je bitna, kao i današnji, prvi od četiri treninga prije dvoboja. Želim pričati s igračima, odmah pronaći najboljih 11 za petak. Imam neke ideje, odlučit ćemo nakon 2-3 treninga kako krenuti i zaigrati u petak.

13.56 Nikoličius: Neću biti na klupi s novim trenerom u Šibeniku.

13.55 Jakobušić o Španjiću: Gospodin Joško Španjić imenovan je prije 10 dana i ima ugovor do lipnja. On je vraćen zajedno s Borom Primorcem u akademiju. Došli smo do B-ekipe, a sad se ide slagati dalje. Sablić i Španjić imaju ugovore do lipnja.

13.55 Tramezzani o pomoćnicima: Nisu ovdje trenutno, na terenu su da bi pripremili trening.

13.54 Tramezzani o tome zašto je promijenio puno klubova: Pričao sam sa sportskim direktorom o tome. Nedostaje mi da duže ostanem u jednom klubu. Nadam se da ću ovdje ostati duže nego inače. Ovo će za mene biti dobra prilika. Hajduk je fantastičan klub. Cilj mi je da Hajduk bude tamo gdje pripada.

13.52 Tramezzani o prvim dojmovima: Pogledao sam Hajduk puno puta. Ova momčad ima dobru kvalitetu, dobre igrače, imamo jako dobru akademiju. To je jako važno. Imamo mješavinu mladosti i iskustva, važno je da nađemo dobar način za to da svaki igrač da 100 posto od sebe. Duh je važan, jer ti pomaže da nadvladaš loše trenutke. Moramo iskoristiti ovaj trenutak za kreirati dobru atmosferu, kako bi igrali kako znamo. Svaki trening mi je važan. Vjerujem samo onome što vidim na treningu, a dosad sam vidio da je ovo dobra momčad u kojoj mogu napraviti dobar posao.

13.50 Tramezzani o metodama rada: Nadam se da mi neće trebati posebne metode. Nakon nekih nekonvencionalnih metoda imao sam rezultate. Nekad sam igrače nakon poraza u 6 ujutro vodio u tvornicu. Rezultat je važan. Ako pobijediš dobro je, život je ljepši. Ali, treba za to dati sve od sebe za momčad. Način kako igraš i kako treniraš je važan. Ako daš sve, rezultat ne mora biti dobar, ali ti nitko neće ništa zamjerati. Treba nam podrška. Ne želim imati momčad koja se boji igrati nogomet. Ovaj posao je za mene fantastičan. Želim laganu igru, bez puno filozofiranja. Respektirat ćemo protivnike, ali ih se nećemo plašiti. To želim usaditi svojim igračima.

13.48 Tramezzani o trenutku: Znam da nemam puno vremena i da imamo puno utakmica u kratkom periodu. Prvi korak mi je upoznati igrače i da igrači upoznaju mene. Možemo to napraviti korak po korak. Želim ih ohrabriti, da nađu entuzijazam. Neće biti lako, ali imamo puno dobrih stvari za zajedno napraviti. Nadam se da možemo naći dobar ritam, imamo puno utakmica, imamo i Kup, znam da moji igrači imaju kvalitetu za odigrati dobar nogomet. Tražim od njih da se ne štede, da budu ujedinjeni, da imaju dobar duh i rezultat tada neće izostati.

13.46 Tramezzani o hrvatskim igračima i Hajduku: Nisam pričao s mojim bivšim hrvatskim igračima. Nisam ni trebao. Pričao sam sa sportskim direktorom, on mi je dao mnogo informacija o klubu, povijesti i igračima. Kad gledamo hrvatski nogomet i Hajduk u Italiji, on je dosta popularan. Pratio sam i HNL dosta dobro. Bio sam u Albaniji pomoćni trener, tamo mi je nekoliko igrača igralo u reprezentaciji iz HNL-a.

13.44 Jakobušić o odluci: U ingerenciji sportskog direktora je izbor trenera. On je obavio intervjue i predložio mistera Tramezzanija. Onda smo napravili i zajednički intervju i dubinsku analizu i odabrali ga. Sve što radimo, radimo dugoročno. Niko je tu na 3.5 godine, ja sam tu na četiri. Ima razlog zašto je dobio ugovor samo na godinu i pol, ali tu su klauzule o produljenju i nadam se da će dugo biti s nama.

13.43 Nikoličius o ugovoru za Tramezzanija: Trajat će do ljeta 2022. godine. Može se i produžiti, naravno. Ovo je samo prvi dio suradnje, a cilj je da suradnja postane dugoročna. Želimo da ona bude lijepa, a ovo je samo prvi korak.

13.41 Jakobušić i Nikoličius o Caktašu: Nismo se oglašavali, nema ništa novo. Prijelazni rok je tek počeo, a traje do 15. veljače. Do tada su svi koji su pod ugovorom s Hajdukom na izboru za trenera.

13.38 Tramezzani: Dobar dan i hvala svima, predsjedniku i sportskom direktoru što su mi vjerovali. Sretan sam što sam ovdje. Znam koliko je ovo važan klub, ne samo u Hrvatskoj. Znam da je Hajduk našim navijačima način života. Dat ću sve od sebe, znam da ovo nije dobar trenutak, ali život me naučio što je moguće napraviti kad daš maksimum. To vam obećajem. Nadam se da ćemo napredovati, jer ovo je važna sezona. Počinjemo već u petak, a danas susrećem igrače po prvi puta. Želim ih držati u dobrom tonusu od prvog treninga. Želim da nađu samopouzdanje i vjeru u svakodnevni posao pred njima. Trening je jako važan, nadam se da možemo dobro krenuti.

13.35 Nikoličius: Dobar dan svima. Također, prvo i od mene hvala gospodinu Primorcu za pomoć. Imali smo, kao što sam i rekao na prvoj pressici s moje strane, metu naći trenera odmah. I to smo učinili putem malog internog natječaja. Imali smo 10 trenera za koje smo vjerovali da će biti dobri za Hajduk. Kopali smo, tražili informacije o njima, zvali njihove bivše igrače i predsjednike... Ali, sad smo, ja se nadam izabrali pravog. Tramezzani je, vjerujemo, dobar izbor za nas. Prvo, karizmatičan je i energičan. Treba nam netko tko će inspirirati igrače i podignuti im samopouzdanje. On se dokazao na nekoliko mjesta u teškim vremenima. Dokazao se u Luganu, APOEL-u i Sionu, imao uspjeha i u Albaniji. Sa svima s kojima sam pričao, hvalili su njegovu radnu etiku, nazvali ga "manijakom" koji 24 sata živi nogomet. Takvog smo trenera tražili, onog koji može dati svoj maksimum da bi izgradio kulturu kluba. Voljeli bismo kada bi ovo bio početak novog Hajduka. Zašto sada? Nismo odigrali ni pola sezone, a imamo velike planove i za drugu polovicu. S novim trenerom nadamo se doseći Europu. Meta je jasna, Europa i period adaptacije na novu sezonu. Želimo grupnu fazu Europske konferencijske lige u Splitu.

13.34 Jakobušić: Ne želimo se samo pripremati za sljedeću sezonu, imamo 22 utakmice do kraja i barem jednu u Kupu. Želimo se boriti za trofeje, a trener je upravo onakav kakvog smo tražili. Ima sve kvalitete koje sam stavio ispred sebe kada sam tražio trenera, u suradnji sa sportskim direktorom. Počinje prijelazni rok tako da je dobro da smo se ekipirali, jer treba raditi.

13.32 Jakobušić: Lijep pozdrav svima. Prije svega, dopustite da se zahvalim gospodinu Primorcu na dva i pol mjeseca što je stao za klub kako je uvijek i radio. Hvala mu na svemu, bez ijedne sekunde da se žalio na nešto. Dao je veliki obol, bio je dogovoren za neko naredno razdoblje. Rekao mi je da će ostati do svibnja, ali da se tu ne vidi nego da se želi vratiti u akademiju. Dovođenjem mistera Tramezzanija zaokružili smo kadrovsku križaljku, kao i dovođenjem sportskog direktora.

13.30 Press-konferencija će započeti svakog trenutka. Na njoj su predsjednik Lukša Jakobušić, sportski direktor Mindaugas Nikoličius i novi trener Tramezzani.

13.20 Deset je minuta do početka press-konferencije. Ovdje ćete moći pratiti njen tijek u tekstualnom obliku, a na dnu se nalazi live stream.


PRIJENOS UŽIVO:

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
14. travanj 2024 22:26