BOZIDAR VUKICEVIC/CROPIX Cropix
GOST KOMENTATOR

Hajduk - sjajan, a jedan igrač Dinama me zabrinjava! On je inače TOP, a sad izgleda kao sasvim prosječan

Već dugi niz godina Splićani nisu tako nadigrali Modre u jednom poluvremenu...
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 06. svibanj 2021. 11:23

Hajduk je u derbiju bio - odličan! U prvom poluvremenu Splićani su totalno s jakim ritmom nagazili Dinamo. Hajdukov presing bio je fantastičan, posebno u razvijanju napada Dinama. Tramezzanijevi igrači su silovito napadali i stiskali zadnju liniju Modrih. Stekao sam dojam da Dinamo tako nešto nije očekivao. U tom prvom poluvremenu Krznarova momčad bila je skroz bezopasna. Samo je greška Fossatija bila zaslužna za Majerov pogodak i vodstvo Dinama, komentirao je utakmicu za SN Igor Pamić, pa nastavio:

Zaista, u tih prvih 45 minuta Dinamo je jednostavno bio neprepoznatljiv. Ne sjećam se da su Zagrepčani ikada bili u tako lošem izdanju protiv Hajduka u vječitom derbiju. Već dugi niz godina Splićani nisu tako nadigrali Modre u jednom poluvremenu. Međutim, sve to što sam kazao znači da je Hajduk bio - odličan. Tramezzanijeva momčad bila je puna samopouzdanja, pozitivno bezobrazna, sve su pokušavali riješiti kroz igru, Da, definitivno je Hajduk prvo poluvrijeme bio dominantan.


Međutim, stvari su se promijenile u drugom poluvremenu. Zašto su Splićani pali u drugom dijelu? Pa niti jedna momčad na svijetu ne može raditi takav pritisak svih devedeset minuta. Jer tada bi igrači bili roboti, a ne ljudi. Tada je Dinamo došao do daha, te je po meni bio bolja momčad u drugih 45 minuta. Iako je bilo dobrih situacija s jedne i druge strane, pobjeda je na kraju mogla otići i na Hajdukovu ili Dinamovu stranu. U globalu, derbi je zaista bio dobar, moglo se dosta toga vidjeti, bilo je lijepih akcija, šansi, čvrste i agresivne igre. Definitivno, vječiti derbi je zadovoljio. Istina, kad bismo tražili dlaku u jajetu, onda bismo ustvrdili da su oba pogotka pala iz kardinalnih grešaka.

Prvo Fossatija, a onda Lauritsena. Takve greške su ipak neuobičajene, ali se događaju. Kod Dinama mi je nešto nedostajalo. Pretpostavljam da je Modre uhvatio umor u završnici sezone u kojoj su odigrali mnogo utakmica. Međutim, s druge strane, ako vidimo Ademija ili Gvardiola koji su jurili “sto na sat”, nisam baš siguran da su ostali igrači Dinama jučer na Poljud nastupili s tom energijom. U posljednjih mjesec dana Dinamo nije na razini. Tu mislim na razinu koja se od njih može očekivati. Prije mjesec dana Modri su bili na većoj razini.

Međutim, zabrinjava me jedan igrač Dinama. O Bruni Petkoviću je riječ. Zabrinjava me zbog nadolazećeg Europskog prvenstva. On je top igrač, ali sada izgleda kao sasvim prosječan igrač! Vidi se da nije spreman, a takav ne može biti opasan.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 06:04