OBITELJSKO NASILJE

Osumnjičen za teško ubojstvo u Puli: Oštrim predmetom prvo ubio ženu pa ozlijedio sebe

Muškarac je zbog ozljeda zadržan u bolnici, a nakon što bude otpušten, policija će nad njim provesti krim istraživanje
Očevid ubojstvo u Galižani
 Goran Sebelic/Cropix

Pulska policija oglasila se danas vezano za jučerašnje ubojstvo u Galižani, gdje su u obiteljskoj kući pronađeni mrtva žena i ozlijeđeni muškarac.

- Policija je u subotu, 28. studenoga oko 18 sati, zaprimila dojavu da je u kući u Fažanskoj ulici u Galižani pronađena mrtva žena. Policijski službenici odmah su se uputili na mjesto događaja te su u kući pronašli mrtvu 54-godišnjakinju i ozlijeđenog 60-godišnjaka, koji je prevezen u pulsku bolnicu, navodi se.

Policijski službenici su zajedno s nadležnim državnim odvjetnikom obavili očevid na mjestu događaja te su utvrdili sumnju da je muškarac između 17 i 18 sati oštrim predmetom prvo ozlijedio 54-godišnjakinju, a potom i sebe. Žena je od zadobivenih ozljeda preminula na mjestu događaja, a njezino tijelo prevezeno je na Odjel patologije pulske bolnice radi obavljanja obdukcije.

- Muškarac je zbog ozljeda zadržan u bolnici, a nakon što bude otpušten s bolničkog liječenja, policija će nad njim provesti kriminalističko istraživanje zbog sumnje da je počinio kazneno djelo teško ubojstvo, zaključili su u policiji. Muškarac osumnjičen za ubojstvo je izvan životne opasnosti.

image
Goran Sebelic/Cropix
image
Goran Sebelic/Cropix

Neslužbeno se doznaje kako je riječ o bivšim supružnicima koji su i dalje živjeli u istoj kući te kako je motiv napada ljubomora.

Kako je Jutarnji list doznao od susjeda nesretne obitelji u Galižani, živjeli su u kući s kćerkom i zetom.

- Bio je on dobar susjed, ali kada bi popio čuli smo da je prijetio da će ubiti sebe i ženu, kazali su nam.

Policija je, kako se doznaje, već imala postupanja prema muškarcu te ga je i prošle godine prijavila zbog prijetnje da će ubiti bivšu suprugu. Tada je uhićen, nad njim je provedeno kriminalističko istraživanje i priveden je u pritvorsku jedinicu PU istarske.

Neslužbeno se doznaje kako je tada dobio zabranu prilaska ženi. I ove godine su policijski službenici imali jedno postupanje prema njemu kada je također prijetio da će sebe ozlijediti te su tada policijski službenici odmah reagirali, spriječili ga u samoozljeđivanju i odveden je u bolnicu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 21:08