GORAN MEHKEK/CROPIX Cropix
‘IMAM VISOKE AMBICIJE‘

Igor Cvitanović donio nevjerojatan preporod i spriječio blamažu: ‘Pred njima je velika karijera!‘

Legenda Prve HNL i aktualni trener Dinama II spasio je od ispadanja drugu momčad Modrih
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 10. svibanj 2021. 08:53

Dinamo II bio je pred ispadanjem iz Druge HNL, bila bi to velika blamaža, jer svako Dinamovo ispadanje ne zvuči dobro. Igor Cvitanović stigao je na klupu te momčadi umjesto Ivana Preleca i odmah napravio “boom”. U šest utakmica Modri su osvojili 16 bodova, dakle, upisali su pet pobjeda i jedan remi, uz gol-razliku 11:1. Nevjerojatan preporod!


- Nema neke velike tajne. Jednostavno, dobro radimo, brzo smo kliknuli, igračima sam rekao kad sam došao da vrijede više nego što pokazuju, da moraju dati sve od sebe i zbog Dinama i zbog sebe samih. Pronašli smo odmah najbolji model rada, to se vidi na terenu u našim rezultatima - kaže Igor Cvitanović, koji hvali svoje igrače na “sva zvona”.

image
GORAN MEHKEK/CROPIX Cropix


- Uglavnom su to mladi igrači pred kojima je tek prava karijera, nekima od njih ovo je prva seniorska sezona, neki imaju malo više iskustva. Do kraja sezone imamo još četiri utakmice, želimo u svakoj od njih dati najbolje od sebe, u svakoj ćemo ići na pobjedu. A ako ne uspijemo slaviti, bit ćemo zadovoljni i ako ne izgubimo. To nam je sad cilj.

Dobar prijelaz

Moglo bi u tim zadnjim utakmicama biti i novih imena?
- Priključit ćemo još nekoliko igrača, uglavnom mlađih poput Vasilja, vraća se Niko Janković koji je sad igrao za juniore, oporavljajući se od ozljede. Vidjet ćemo još koga ćemo sve priključiti, ali dobro je da širimo bazu, da ti igrači osjete seniorski nogomet.


Kakva je budućnost Dinama II. Često se postavlja to pitanje, trebaju li ti igrači igrati u momčadi koja nema rezultatski imperativ, je li bolje da odlaze na posudbe u neke prvoligaške sredine?
- Ne mogu na to pitanje odgovoriti, jer to će biti klupska odluka što će biti s Dinamom II iduće sezone. Po meni, dobro je da mladi igrači igraju seniorski nogomet, to je za njih sigurno veliko iskustvo, u drugoj, čak i trećoj ligi, mislim da je to dobar prijelaz iz juniorske u seniorsku karijeru.


Može li Cvitanović, koji je puno radio s klincima i koji je najveći dio karijere proveo u Dinamu, procijeniti koliko bi igrača iz njegove sadašnje momčadi moglo uskoro biti u prvoj momčadi Dinama, postati prvoligaška imena, ili čak reprezentativna?
- Ma, teško je to reći, a i ne bih o imenima da nekoga ne izostavim. U svakom slučaju, ovdje sigurno ima igrača koji bi jednog dana mogli zaigrati za prvu momčad. Ono što je bitno i što im ja govorim od prvog dana jest da moraju na svakom treningu i svakoj utakmici biti svjesni što je Dinamo i da se moraju dokazivati i pokazivati da imaju kvalitetu za igranje u Dinamu. Kažem, odmah sam znao da ti dečki vrijede više nego su rezultati svjedočili, bilo je važno da to i oni shvate. Sad se to promijenilo, a sad također i o njima ovisi koliko će daleko dogurati. Trener čini igrače, ali i igrači čine trenera, taj je odnos uzajaman, zajedno smo kao momčad na dobrom putu. Ali, da bismo napravili sve što želimo, moramo nastaviti ovako ozbiljno raditi i vjerujem da tada neće izostati ni taj dio, da će dio igrača zaigrati i za prvu momčad - dodao je Igor Cvitanović.


A kakve su njegove, trenerske ambicije? Vjeruje li da će jednog dana i on doći do klupe Dinama ili barem klubova Dinamove razine.

Prošao dosta toga

- Naravno, pa, ne bih se bavio ovim poslom da nemam ambicije uspjeti u tome. Prošao sam već dosta toga, bio sam trener Istre s kojom sam ostao u ligi, zatim u Dubravi, koja je onda ušla i u Drugu HNL. Imam iskustva, imam ambicije, želim biti samostalni trener, odlučio sam krenuti ovim putem pa ćemo vidjeti kamo će me to dovesti, do Dinama ili negdje drugdje. Ali, normalno je da svakodnevno radim na sebi, budem bolji trener, sad kroz Dinamo II, u budućnosti kroz neki drugi klub - zaključio je Cvitanović.

Dinamo II do dolaska Cvitanovića
24 6 4 14 27:35 22 (30,6 % bodova)
Dinamo II s Cvitanovićem na klupi
6 5 1 0 11:1 16 (88,9 % bodova)

Gdje je Cvitanović radio kao trener

Dubrava Tim Kabel (2018.-2019.)
Istra 1961 (2019.)
Dinamo U-19 (2021.)
Dinamo II (2021.-?)

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. ožujak 2024 06:40