DAMIR KRAJAC/CROPIX
NOVO IZNENAĐENJE

Je li to šala? Procurio dokument o kojem bruji nogometni Zagreb! Evo koliko novca ide za stadion Dinama

Preostaje nadati se da je taj dokument doista nečija loša šala i da neispunjena obećanja imaju granice
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 03. prosinac 2020. 14:19

Zadnjih dana društvenim mrežama kruži dokument, za koji se mnogi nadaju da nije služben, ili barem da nije konačan. Naime, u tom se aktu, o kojemu se posebno priča u nogometnim krugovima, navodi kako je Grad Zagreb u proračunu za iduću, 2021. godinu, za ulaganje u sportske objekte predvidio 11 milijuna kuna.

A jedna od stavaka je i SRC Svetice - novi stadion Maksimir. Rekao bi čovjek, ipak se kreće. Ali onda slijedi novo iznenađenje, jer u nastavku piše - “izrada projektne dokumentacije - 100.000 kuna!”.

I to je sve što je predviđeno za stadion!? Isto toliko sredstava, za istu namjenu, izradu projektne dokumentacije, predviđeno je i za bejzbolsko igralište na Bundeku. Primjerice, za izradu projektne dokumentacije za Dom sportova plan je potrošiti 2,5 milijuna kuna, a za istu namjenu u Gradu mladih 500.000 kuna.


Cinik bi rekao kako je razlog tako male svote izdvojene za stadion vjerojatno taj što je većina projektne dokumentacije završena i spremna i ostalo je tek nekoliko detalja, za koje je tih 100.000 kuna - taman. No, skeptik, koji je nakon toliko godina i praznih obećanja postao realist, reći će da je to još jedan znak kako se ni iduće godine neće ništa maknuti s mrtve točke, da će Maksimir i dalje trunuti, a Dinamo i reprezentacija sve dalje od europskih predstava u Zagrebu.

Optimistu, pak, ne preostaje ništa nego se nadati da je taj dokument doista nečija loša šala i da neispunjena obećanja i blefovi ipak imaju granice. Pa 100.000 kuna, navodno, nije dovoljno ni za nadstrešnicu u Kašini...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. travanj 2024 03:21