MATS TORBERGSEN Afp
PRVE REAKCIJE

Čačić: ‘Dobro je da smo izvukli živu glavu, šteta zbog Mišića‘; Šutalo: ‘Derbi s Hajdukom utjecao na nas‘

Ivanušec ušao u drugome dijelu i donio stabilnost: ‘Travnjak je bio zahtjevan, ali nećemo se žaliti‘
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 16. kolovoz 2022. 23:34

Nogometaši zagrebačkog Dinama poraženi su s minimalnih 1:0 na gostovanju kod norveškog prvaka Bodo/Glimta u prvoj utakmici doigravanja za ulazak u Ligu prvaka. Pogodak za pobjedu Norvežana postigao je u 37. minuti udarcem glavom Amahl Pellegrino na ubačaj Joela Mugishe.

image
MATS TORBERGSEN Afp

Novopečeni dinamovac Boško Šutalo sjajno se snašao u momčadi Modrih, ovo mu je već šesta utakmica u plavome dresu:

"Prvih dvadeset minuta kontrolirali smo utakmicu, a kasnije su oni preuzeli inicijativu. Dignuli smo se u drugom poluvremenu, nismo zabili gol, ali imamo se čemu nadati u uzvratu. Malo je i derbi s Hajdukom utjecao na nas, kao i dugačak put u Norvešku... Ali neću tražiti alibi, idemo tražiti prolaz na Maksimiru. Petković je promašio, no što je tu je. U drugoj utakmici imat ćemo vlastitu publiku, imamo prednost domaćeg terena i idemo po pobjedu", poručio je Boško.

U drugome je dijelu ušao Luka Ivanušec umjesto Darija Špikića te podigao razinu igre Dinama:

"Nismo zadovoljni rezultatom, ali oni su prvo poluvrijeme odigrali bolje od nas, mogla je razlika biti i veća za njih. Mi smo bili bolji u drugome dijelu, šteta zbog nekih promašenih prigoda. Travnjak je bio zahtjevan, međutim nećemo se vaditi na to. Idemo biti bolji u uzvratu i plasirati se u Ligu prvaka. Moramo korigirati neke stvari koje nisu bile dobre, no nećemo se žaliti, uvjeren sam da ćemo na Maksimiru dati sve od sebe i proći u Ligu prvaka."

image

Ante Čačić

DAMIR KRAJAC Cropix

Treneru Anti Čačiću ovo je bio prvi poraz otkad je preuzeo klupu Modrih u drugome mandatu:

"Ne volim gubiti... Ali domaći su zasluženo vodili 1:0 na prvom poluvremenu, a i ovo je aktivan rezultat. Imamo osam dana do uzvrata u kojemu moramo pobijediti. Na kraju svih 90 minuta, kad rezimiram, oni su zasluženo došli do pobjede. Šteta što su zabili gol u trenucima kada smo se uspjeli ustabiliti... Ali bit će to bolje na Maksimiru. Domaćini su bili goropadni, međutim mi ćemo to izanalizirati i spremno ih dočekati u Zagrebu. Na gostovanju su i inače skromniji. Na ovome su travnjaku vještiji, a gostujuće su momčadi limitirane. I jače su ekipe gubile. Dobro je da smo izvukli živu glavu. Ali ono što je šteta, to je Mišićev žuti karton zbog kojega će propustiti uzvrat. On nam je jako važan igrač. No što je, tu je. Okrećemo se sada utakmici s Osijekom...", Čačićeva je ocjena Dinamove igre u Norveškoj.

Uzvrat na Maksimiru na rasporedu je u srijedu 24. kolovoza s početkom u 21 sat.

Linker
19. travanj 2024 07:03