RONALD GORSIC Cropix
ZA KOGA SE ODLUČIO TRENER

Čačić je protiv Bodea priredio samo jedno ‘iznenađenje‘, dvije dvojbe riješio je prema očekivanjima

Možemo kazati da je Ante Čačić večeras priredio samo jedno, uvjetno kazano, iznenađenje
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 16. kolovoz 2022. 22:38

Makar se zapravo teško može govoriti o nekom iznenađenju. Naime, umjesto Dine Perića koji je svoj posao protiv Hajduka odradio odlično, na stopersko mjesto gurnuo je Danca Rasmusa Lauritsena. Očito je držao da će se popularni Ras bolje snaći kod očekivanih brzih napada Bodo/Glimta, koji akcije završava s većim brojem igrača u završnici. Iako je i Perić dobar skakač i uglavnom pobjeđuje u zračnim duelima, Lauritsen je za Dinamovog trenera izgledao kao bolja opcija.

No, možda je izostavio Perića i zbog činjenice da se igralo na umjetnoj travi, znamo da je stoper Modrih podložan ozljedama, pa takva podloga nije idealna za njega. Perić je inače do večeras igrao u sve četiri Dinamove europske utakmice do sada, i to u punoj minutaži, dakle odradio je svih 360 minuta. Postigao je i jedan pogodak, onaj iznimno važan na gostovanju kod Ludogoreca za vodstvo od 1:0. U HNL-u je odigrao samo jednu utakmicu, tih već spomenutih jako dobrih 90 minuta protiv Majstora s mora.

Lauritsen je s druge strane odigrao dvije euro utakmice u punoj minutaži, u gostima kod Škupija i Ludogoreca. U Razgradu je Danac bio asistent baš Periću za vodeći pogodak Modrih. U prvenstvu je pak Lauritsen je protiv Slavena Belupa i Varaždina odigrao svih 90 minuta, protiv Istre 30... U derbiju s Hajdukom je imao simboličnu minutažu, ušao je u samoj završnici utakmice kako bi junak El Croatica Martin Baturina dobio “standing ovation” maksimirskih tribina.

Kad se radi o ostalim figurama, bilo je baš onako kako smo predviđali. U obrani su bili Ristovski na desnom boku, Ljubičić na lijevom, dok je svoje mjesto na stoperu očekivano osvojio Boško Šutalo koji se pokazuje kao veliko pojačanje. U srcu vezne linije pozicije su imali prokušani majstori Arijan Ademi i Josip Mišić. Odlučio je Čačić igrati s dva brza krilna igrača, Dariom Špikićem koji igra u životnoj formi te s Mislavom Oršićem, najboljim modrim europskim strijelcem u povijesti kojeg je odmarao protiv Hajduka. Sve očekivano...

Prije sudara na sjeveru Europe držali smo da bi uspješni trener zg-kluba možda mogao imati dvije dvojbe, no na kraju je ipak ispalo onako kako smo i mislili da će ispasti. Martin Baturina, nova mlada zvijezda Dinama dobila je prednost u odnosu na Luku Ivanušeca, dok se u špici napada trener odlučio za Josipa Drmića, Bruno Petković je ostao na klupi. Drmić je idealan igrač za dubinske lopte, te za same završnice akcija nakon prodora po bokovima i centaršuteva, a također se poput Oršića odmarao u najvećem hrvatskom derbiju, ušao je isto tako u završnici.

Linker
19. travanj 2024 03:04