MARKO TODOROV/CROPIX
POSTOJI JEDAN UVJET

Dinamo radi bombastičan transfer hrvatskog reprezentativca!? Modri bi mogli zaraditi čak 25 milijuna eura

Cijela priča vjerojatno je povezana i uz onu o velikom transferu Joška Gvardiola
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 31. kolovoz 2022. 14:47

U srijedu poslijepodne iz Dinama nismo dobili potvrdu, ali dobro obaviješteni menadžerski izvori su nas uvjeravali da je modri stoper i hrvatski reprezentativac Josip Šutalo na domak transfera u Leipzig! Tako bi se eto, posljednjeg dana prijelaznog roka ipak mogao dogodio bombastični transfer kad je zagrebački klub u pitanju. Makar, čak nije niti nužno da se transfer mora zgotoviti u srijedu. Leipzig je po našim saznanjima ponudio Modrima 18 milijuna eura, te dodatnih sedam milijuna eura kroz dodatne bonuse, tako da bi ukupni transfer iznosio ogromnih 25 milijuna eura. U cijeloj priči postoji jedan uvjet, Dinamo želi zadržati Josipa Šutala u plavom domu do sljedećeg ljeta, dakle još godinu dana. Dakle, Šutalo bi potpisao za Leipzig, ali bi ostao u Dinamu, to je ona ista priča koja se dogodila i u slučaju Joška Gvardiola. Logično jest da Modri žele zadržati Šutala još godinu dana, jer se u Šibeniku u prošlom kolu ozlijedio njegov prezimenjak Boško, pa bi odlaskom Josipa Čačićeva momčad bila osakaćena na stoperskim pozicijama, ostali bi samo na četvorici, Lauritsenu, Theophileu, Periću i Dilaveru.

image

Josip Šutalo, Issah Abass

RONALD GORSIC/CROPIX

Uglavnom, po našim izvorima, priča oko dolaska počela je u kasnim večernjim satima utorka, kad je stigla usmena ponuda iz Leipziga. Sigurno je vezana uz onu o mogućem transferu Joška Gvardiola iz Leipziga u Chelsea. Sigurno ste pročitali da Chelsea nudi Leipzigu ogromnu svotu od 90 milijuna eura za bivšeg igrača Modrih i hrvatskog reprezentativca, čime bi Joško postao najskuplji stoper u povijesti. No, Gvardiol bi u Chelsea također stigao idućeg ljeta, do tada bi ostao u Leipzigu. A onda bi umjesto njega u Leipzig stigao - Josip Šutalo. Njemački klub i Dinamo imaju vrlo uspješnu povijest transfera, osim Gvardiola u Leipzigu je završio i Dani Olmo. Obojica su se pokazala sjajnim pojačanjima, tako u njemačkom klubu očekuju da će i treći igrač iz Dinama postati nova zvijezda.

Josip Šutalo se i prije početka ljetnog mercata spominjao ako igrač koji bi prvi mogao napraviti veliki transfer. Još tamo polovicom srpnja stigao je upit talijanske Monze koja je nudila 13 milijuna eura, te još dodatnih 5 ako Monza ostane u Serie A. Kao što vidite, ova Leipzigova ponuda je mnogo, mnogo izdašnija. Konačno, Dinamo nije htio niti startati u pregovore, ako cifra za Šutala nije iznosila najmanje 15 milijuna eura. Logično, tada se postavljalo pitanje bi li Šutalo bio sretan s odlaskom u klub koji je tek ušao u Serie A, bez obzira na to što najavljuje zvjezdane trenutke. Konačno, Šutalo je, ne pretjerujemo, postao vrlo brzo velika zvijezda, njegove partije za reprezentaciju protiv Danske i Francuske oduševile su mnoge, preko noći je postao jedan od najtraženijih mladih igrača u Europi. Legitiman kandidat za odlazak u Katar. Mogući odlazak u Leipzig svakako bi imao mnogo veću težinu.

Priča oko transfera Šutala je zastala nakon njegove ozljede i rupture mišića protiv Škupija, ali eto, posljednjeg dana ljetnog prijelaznog roka se opet aktivirala. Naravno, prije nego stigne potvrda iz Maksimira, ne možemo zaključiti da je transfer gotov, ali ide se, kako kažu naši izvori prema tome. Vidjet ćemo što donose sljedeći sati...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 17:27