Mirko Barišić i Kevin Theophile

 RONALD GORSIC Cropix
EMOTIVAN RASTANAK

Dinamo se gospodski oprostio od igrača koji je osvojio 8 trofeja, on uzvratio posebnom porukom: ‘Volim vas...‘

Završetkom sezone je stigao i prvi odlazak iz redova hrvatskog prvaka
Piše: SNObjavljeno: 29. svibanj 2023. 19:30

Kevin Theophile-Catherine više nije igrač Dinama. U redove hrvatskog prvaka je stigao 2018. godine iz Saint-Etiennea i od tada je u 153 utakmice zabio tri gola i četiri asistencije. Modri su se na svojim stranicama oprostili od svojeg donedavnog stopera.

‘Kad je on u sastavu, tada metaforičkim rječnikom možemo ustvrditi da će momčad nastupiti s ‘proturaketnim‘ sustavom igre. Baš je s takvim snažnim gardom, čvrstinom i iskustvom odbijao suparničke plotune i u ovih se pet godina prometnuo u jednoga od glavnih potpisnika velikih Dinamovih rezultata. Iskusni, čvrsti, maksimirski branič Kevin Theophile-Catherine ove je nedjelje na zatvaranju prvenstvene sezone u dvoboju protiv Gorice upisao svoje zadnje minute u plavom dresu, a od maksimirskog kluba oprašta se s čak osam osvojenih trofeja‘, pišu iz Dinama pa nastavljaju:

‘U svakoj je svojoj sezoni s plavima dohvatio naslov prvaka i u svakoj je sudjelovao u grupnoj fazi Uefinih natjecanja. Tome je pridodao pokal pobjednika Kupa i dva Superkupa, a na europskoj sceni dvaput igrao u Ligi prvaka, triput u Europa ligi u kojoj je sva tri puta dočekao i proljetni dio natjecanja. Opus je zaključio sa 153 odigrane službene utakmice.‘

Za kraj su mu se zahvalili na svemu što je dao za klub.

‘Dragi Kevine, tvoj GNK Dinamo od srca ti zahvaljuje na silnom trudu, žaru, uspjesima, trofejima, na nezaboravnim trenucima i želimo ti puno sreće u tvom sportskom i životnom putu‘, poručio je Dinamo.

Ubrzo nakon toga, i Theophile-Catherine se emotivnom porukom oprostio od Dinama u kojem je proveo pet sezona.

‘Ovo je bila moja zadnja utakmica na Maksimiru nakon pet godina. Pet puta smo bili prvaci Hrvatske i igrali Ligu prvaka i Europa ligu. Zovu me nove avanture. Jako sam ponosan na sve što smo postigli zajedno. Budite sigurni da ću zauvijek cijeniti podršku, ljubav i strast koje sam dobio u Zagrebu‘, napisao je Kevin pa dodao:

‘Moji suigrači bili su mi velika inspiracija. Zahvalan sam što smo svi skupa bili posvećeni cilju da napravimo što više kao ekipa i budemo bolji. Navijačima poručujem da ih volim. Vaši su me povici toliko puta digli u karijeri. Molim vas da nastavite tako navijati jer ste vi srce i duša ovog kluba‘, poručio je donedavni stoper Modrih.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
15. travanj 2024 07:32