Salzburg - Dinamo, detalj s utakmice juniorske LP

 SCREENSHOT
JUNIORSKA LIGA PRVAKA

Dinamovi klinci poraženi od Salzburga! Austrijanci načeli Modre nakon pogreške, a onda je uslijedila eurogolčina

Juniori Dinama poraženi su u gostima kod Salzburga s 2:0 u 3. kolu skupine E Lige prvaka
Piše: JL.Objavljeno: 05. listopad 2022. 16:20

SALZBURG U-19 - DINAMO U-19 2:0 (Konate 71‘, Sahin 90‘)

GRÖDIG. Stadion Grödig. Gledatelja: 800. Sudac: Tomas Klima (Češka). Pomoćnici: Lukas Machač (Češka), Michal Volf (Češka) Četvrti sudac: Stefan Ebner (Austrija)

RB SALZBURG (4-3-3): Krumrey – Gevorgyjan (od 46. Bijelić), Baldoo, Moswitzer, Pejazic (od 75. Reischl) – Yeo (od 46. Lechner), Sahin, Zeteny (od 61. Sulzbacher) – Havel (od 61. Crescenti), Konate, Hofer. Trener: Fabio Ingolitsch.

DINAMO ZAGREB (4-1-4-1): Pršlja – Gubijan (od 74. Čuljak), Katinić, Živković (od 89. Cvetko), Ruškovački – Brkljača (od 60. Tonon)– Rukavina, Krdžalić, Lukanić, Šakota (od 74. Vrbančić) – Topić (od 74. Majdandžić). Trener: Ivan Senzen

Žuti kartoni: Gevorgyjan (11‘), Krdžalić (21‘), Yeo (37‘), Hofer (44‘), Lechner (57‘), Vrbančić (86‘)

Toliko je puta na utakmici Karim Konate dolazio u priliku, da je stvarno bilo pitanje vremena kad će jedan od njegovih projektila završiti u mreži. Njegov pogodak u 71. minuti i Sahinov na samom kraju utakmice nanijeli su drugi poraz Dinamovih juniora u skupini E Lige prvaka za mlade, koji su privremeno pali na treće mjesto u skupini.

Nedaleko od Salzburga, u gradiću Grödigu, mogli smo vidjeti i nekoliko hrvatskih obilježja na tribinama, ali malo je nedostajalo da naši navijači koji su potegnuli do Austrije budu šokirani u samom startu utakmice. Konate se prvi put predstavio već u drugoj minuti kad je s(p)retno prošao Pršlju i poslao loptu prema mreži. Ona je uz pomoć malo blata zastala na gol liniji odakle ju je u posljednji trenutak očistio Ruškovački koji je danas dobio priliku od prve minute. Desetak minuta kasnije, isti je igrač ponovno krenuo prema golu Pršlje, uputio udarac, a umjesto Ruškovačkog, ovaj je put vratnica spriječila loptu da uđe u gol. Teško je živio Dinamo u tim trenucima utakmice jer su igrači Salzburga zamalo kaznili jednu grešku u komunkaciji između Pršlje i Gubijana. Srećom Katinić je tada spriječio loptu da uđe u mrežu.

Utakmica je malo mirovala do kraja poluvremena, a ništa konkretno nismo vidjeli niti u početnih deset minuta drugog dijela. A onda je sve izgledalo kao da će Dinamo zabiti. Najprije je Topić u 63. minuti, propustio najbolju priliku za Modre. Ispratio je centaršut Lukanića, ali je s pet metara od gola na drugoj stativi pucao ravno...pored gola. To je samo dalo dodatno snage Dinamu koji je postajao sve opasniji. Gabrijel Rukavina napravio je dar mar obrani Salzburga, ostavio za Šakotu koji je produžio za Lukanića, ali se veznjak nije najbolje snašao. I onda, hladan tuš. U jeku Dinamovih napada, 18-godišnji napadač iz Obale Bjelokosti, Konate, kojega je spiker toliko puta spominjao da se dječaku sigurno ‘štucalo‘ nakon utakmice, iskoristio je nesporazum Pršlje i Živkovića i poslao loptu u mrežu. Pokušali su momci Ivana Senzena poravnati rezultat, ali na kraju su samo primili još jedan pogodak. Tolgahan Sahin je nakon prekida uspio pronaći put Dinamovoj mreži i postaviti konačnih 2:0.


PRIJENOS UŽIVO:

90+5‘ - Završila je utakmica u Grödigu. Dinamovi juniori poraženi su od Salzburga s 2:0. Oba su pogotka postignuta u drugom poluvremenu. Nakon tri kola Dinamo na kontu ima 3 boda.

90‘ - Igrat će se pet minuta sudačke nadoknade.

90‘ - GOL za Salzburg, Sahin je genijalno pogodio iz slobodnog udarca i riješio pitanje pobjednika. Salzburg vodi 2:0. Pucao je iskosa s desne strane i od vratnice je lopta ušla u mrežu.

82‘ - Nova opasnost za Dinamo, pucao je sada Reischl, igrač koji je ušao s klupe, ali Pršlja je siguran.

71‘ - Nesporazum na relaciji Živković - Pršlje i Dinamo gubi. Zabio je Konate za 1:0 vodstvo domaćina. Mirno je prebacio Dinamovog vratara za 1:0.

66‘ - Uzvratio je Salzburg preko Konatea koji je zaprijetio golu Dinama, a dojam je da je Pršlje obranio nogom.

65‘ - Prilika za Dinamo. Rukavina je napravio kaos u obrani Salzburga, lopta se odbila do Lukanića koji puca s vrha kaznenog prostora, ali udarac je malo neprecizan i Krumrey nije imao potrebe za intervencijom.

56‘ - Lijepa lopta u prostor za Brkljaču, ali branič Salzburga uspio je u posljednji trenutak izbiti loptu.

52‘ - Dinamo je na početku drugog poluvremena došao u poziciju iz par prekida ugroziti vrata Salzburga, ali je izostalo dobro dodavanje.

46‘ - Krenulo je drugo poluvrijeme.

45+2‘ - Završeno je prvo poluvrijeme. Na odmor se odlazi sa rezultatom 0:0.

45‘ - Dobra akcija Dinama. Lopta je došla do Topića koji puca s vrha kaznenog prostora, ali su domaći taj pokušaj uspjeli blokirati.

37‘ - Opasnost za Dinamova vrata, pucao je Yeo ljevicom, ali Pršlja je siguran. U idućem napadu Dinamo Malijac Yea je požutio zbog grubog starta nad Rukavinom.

34‘ - U ovim trenucima traje mini pritisak Dinama. Imali su Modri lijepi prodor po lijevoj strani preko Rukavine, ali domaći su uspjeli raščistiti cijelu situaciju.

25‘ - Liječnička intervencija zbog ozljede stopera Dinamovog stopera Morena Živkovića. Dobio je udarac loptom u neugodno mjesto, ali igra se ubrzo nastavila.

17‘ - Trese se vratnica Dinamovog gola, zaprijetio je sada Konate, ali zagrebački sastav je imao sreće.

16‘ - Dobra i brza akcija Dinama, Šakota je lijepo petom dodao Topiću koji prizemno puca, ali vratar Krumrey je siguran.

14‘ - Brzi kontranapad Salzburga i udarac Konatea iz teške pozicije, iskosa s lijeve strane. Lopta završava u vanjskom dijelu mreže.

12‘ - Najbolji pokušaj Dinama na utakmici. Pucao je Lukanić s vrha kaznenog prostora nakon prekida i dodavanja Brkljače, ali lopta odlazi tik iznad prečke.

8‘- Salzburgovi mladići bolje su ušli u ovaj ogled, dok Dinamo još nije zaprijetio suparničkim vratima.

6‘ - Velika prilika za Salzburg. Loptu je na gol liniji izbio Ruškovački.

5‘ - Prvi udarac prema vratima Dinama, pokušao je dalekometno Hofer, ali lopta odlazi pokraj gola.

4‘ - U dva dosad odigrana kola Dinamo je skupo 3 boda, a Salzburg 2. Vodeći u skupini E je Milan sa 4 boda.

1‘ - Počela je utakmica 3. kola juniorske Lige prvaka između Salzburga i Dinama u Grödigu. Uoči početka održana je minuta šutnje za stradale u tragediji u Indoneziji.

Linker
25. travanj 2024 19:16