Mislav Oršić

 DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
SPREMA SE TRANSFER-BOMBA

Doznajemo: Kreće velika operacija povratka Mislava Oršića u Dinamo! Dogovor pada već idućeg tjedna?

Dogodi li se ovo, pred stadionom bi mu se mogao organizirati i kakav doček...
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 13. travanj 2023. 22:00

Možebitni povratak Mislava Oršića u Dinamo već neko vrijeme golica maštu Dinamovih navijača. Da se danas napravi nekakav “plavi referendum” sigurni smo da bi ogromna većina Oršu ponovno željela vidjeti u plavom dresu. Sasvim logično, on je bio klupska legenda, najbolji klupski strijelac u europskoj povijesti, igrač koji je Dinamu donosio najveće europske pobjede i koji je definitivno bio najveći ljubimac modrog puka. Povratak Oršića u Maksimir bio bi nogometna veselica najvećih razmjera, vjerojatno bi mu se pred stadionom organizirao i kakav doček.

image

Mislav Oršić

SRDJAN VRANCIC/CROPIX Cropix

Kao što znate, Oršić na Otoku, u Southamptonu doživljava pravu kalvariju, daleko je od momčadi, posve je u drugom, trećem planu i po svemu za njega više budućnosti u tom klubu koji klizi prema Championshipu. Sigurno znate je njegov transfer na Otok bio vrijedan oko 6 milijuna eura, ne računajući bonuse koji ovog trenutka izgledaju neostvarivi. Southampton je uplatio maksimirskom klubu prvu ratu od 3 milijuna eura. Dakle, trebao bi uplatiti još toliko. I tu se može doći do kombinacije koja bi bila zadovoljavajuća za oba kluba, a naravno i za Oršića.

image
TOM DUBRAVEC Cropix

Southampton ne bi trebao uplatiti tih drugih 3 milijuna eura, tako da bi tu uštedjeli, dok bi Dinamu ostala zarada od tih 3 milijuna koji su već uplaćeni i još bi dobio natrag svojeg velikog igrača i najboljeg klupskog europskog strijelca u povijesti. Modri bi tako za nekoliko mjeseci Oršićevog boravka u Engleskoj inkasirali finu cifru i opet u rosteru imali Oršu, dok bi Englezi zadržali tri “milje” na ime sljedeće rate. Naravno, to su samo naše predikcije, ali ne izgledaju nemoguće, zar ne? Naravno, prvo se treba pitati Igora Bišćana, novog Dinamovog trenera, ali isto tako odluku bi trebala donijeti Dinamova Uprava, logično i Southampton, vlasnik prava na Oršića.

U svemu tome ima jedna zanimljiva priča koja može još više razbuktati maštu Dinamovih navijača i svih ostalih poklonika plave boje. Naime, menadžer Igora Bišćana je - Branko Hucika. To je onaj isti mladi uspješni nogometni agent koji zastupa i - Mislava Oršića. Ne treba naravno ta činjenica u konačnici značiti baš ništa, ali i može. Saznajemo da već idućeg tjedna Hucika putuje u Englesku razgovarati o Oršićevoj budućnosti u engleskom klubu. S obzirom kako sada stvari stoje, izgleda da budućnosti u Southamptonu za Oršića nema i da je jedino logično da promijeni sredinu. Znači li sve to da je povratak Oršića u Dinamo nikad bliže?

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
03. travanj 2024 23:10