Josip Drmić

 MATIJA DJANJESIC Cropix
VRUĆA TEMA

Drmić javno progovorio o Čačićevoj taktici, Petković ne misli tako? ‘Možda, prije deset godina...‘

Je li Dinamo u Salzburgu trebao igrati ofenzivnije? Drmić je pokrenuo polemiku, evo što misle drugi igrači
Piše: Tomislav JuranovićObjavljeno: 06. listopad 2022. 08:43

Velika utučenost trajala je ispred Dinamove svlačionice nakon poraza od Red Bulla 1:0. Utučenost pomiješana s dozom gorčine. Potvrdit će to riječi dinamovaca...

- Sreća je uvijek potrebna, pogotovo kod te moje šanse, ali ne bih samo o njoj. Gledam utakmicu u široj slici - počeo je Josip Drmić pa se prije nastavka osvrnuo na svoju priliku i poništeni gol.

- Čak sam se i iznenadio kada je lopta tada došla do mene. Stoper je promašio loptu, meni je pala između tijela polako, nisam bio u sigurnom koraku. Golman je sve napravio kako treba. Gol iz zaleđa? Nisam na prvu osjetio da sam u zaleđu, mislio sam da ima igrača iza, ali vidio sam kasnije na snimci - kazao je Drmić pa se okrenuo utakmici:

- Imali smo šanse, i mogli, to se vidjelo, i to moramo primijeniti, ali moramo ući s još više samopouzdanja i riskirati. Vidi se na ovom nivou da možemo igrati.

Smatrate li, dakle, da se moglo igrati malo otvorenije...

- Imali smo šanse, osjetilo se. Moramo u uzvratu igrati s više samopouzdanja, više riskirati i tražiti gol. Kad igraš s petoricom u obrani, to pokazuje da se više želiš braniti. Čim smo izmijenili, bilo je ofenzivnije. Nije ni loše biti fleksibilan da možeš mijenjati sustav tijekom utakmice, ali ja uvijek kažem da nogomet treba igrati atraktivno i napadački na ovoj razini. Ako ne filozofiramo, odmah smo opasni, samo nas danas nije nagradilo. Mislim da su nas svi otpisali u grupi, no postoji mogućnost da prođemo. Publika nas mora nositi na Maksimiru.

image
MATIJA DJANJESIC Cropix

Kapetan Ademi će dodati:

- Ravnopravna utakmica, oni su iskoristili našu pogrešku, mi nismo šansu Drmića. Šteta i za zaleđe. Malo smo imali danas drugačiji gard, čekali u bloku, ali znali smo da je Salzburg jako opasan u kontrama. Bih li potpisao tri boda nakon tri utakmice? Ne, ne bih... Idemo se sad pripremiti za Zagreb i uzvrat, znajući da je pred nama utakmica koju želimo pobijediti da nam ostanu žive šanse za prolazak dalje.

Bruno: Možda sam u zabludi

Bruno Petković će završiti priču iz Salzburga:

- Mogli smo više, i ja i ekipa. Možda i mi precjenjujemo druge, a sebe podcjenjujemo, ali nakon šest kola ćemo imati pravu informaciju koliko smo jaki. Ne znam, možda sam i ja u zabludi kada razmišljam o nama.

Upitan je i je li Dinamo mogao igrati otvorenije

- Nisam relevantan da pričam o tome. Napadač želi biti što bliže golu, u šansama. Možda je Dinamo prije deset godina odavao drugačiji dojam i bio zadovoljan i ako dobro odigra, ali sada ima što reći u Europi. Barem ja tako mislim, ali kažem, konačnu će sliku o nama reći tablica nakon odigranih šest kola. Sada se idemo pripremiti, analizirati i pokušati u uzvratu promijeniti stvar.

Zvijezda domaćih i hrvatski reprezentativac Luka Sučić je izjavio.

-Teška utakmica protiv vrlo dobrog protivnika. Zaslužili smo pobjedu iako je Dinamo na kraju pritiskao preko bokova. Mi taj presing igramo dugi niz godina, mi ne mijenjamo taktiku. U drugom poluvremenu smo bili bolja momčad. Revanš će biti težak, ali mi idemo na pobjedu.

Linker
18. travanj 2024 05:28