Marijan Kustić i Aleksander Čeferin

 DAMIR SENCAR Afp
SVI PUTEVI VODE U MAKSIMIR

Marijan Kustić: ‘Vidjeli ste, svi su složni da se novi stadion treba napraviti tu gdje je sadašnji!‘

‘Mi kao savez podržavamo i obnovu stadiona u Splitu, izgradnju novog stadiona u Osijeku na Pampasu...‘
Piše: HinaObjavljeno: 11. listopad 2022. 16:04

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Marijan Kustić kazao je za N1 televiziju kako HNS i svi klubovi podržavaju ulaganje u nogometnu infrastrukturu, a koju je u ponedjeljak najavio glasnogovornik Vlade Marko Milić.

"Stav Hrvatskog nogometnog saveza, kao i svih klubova se zna. Potrebno je popraviti infrastrukturu u Hrvatskoj, svjesni smo činjenice da stadion u Maksimiru ne zadovoljava uvjete kluba i reprezentacije. Vidjeli ste kako su svi složni kako se treba napraviti novi stadion na lokaciji gdje je sadašnji, ali i da se krene u obnovu ostalih stadiona u Hrvatskoj. Mi kao savez podržavamo i obnovu stadiona u Splitu, izgradnju novog stadiona u Osijeku na Pampasu, natkrivanje tribina na Rujevici, u Varaždinu, Koprivnici... To je potrebno i kako bismo se u budućnosti mogli kandidirati za neko od europskih natjecanja", naglasio je Kustić.

Gostujući u emisiji Otvoreno Hrvatske televizije u ponedjeljak, glasnogovornik Vlade Marko Milić najavio je kako će država, zajedno s drugim sudionicima, krenuti u izgradnju stadiona u Zagrebu dodavši da će se uložiti i u druge sportske objekte diljem Hrvatske. Istaknuo je da se kroz konzultacije s Ministarstvom financija i Ministarstvom turizma i sporta pronalazi financijski okvir kroz koji bi se izvršila ulaganja za izgradnju stadiona u Zagrebu na kojem bi igrali Dinamo i hrvatska reprezentacija.

Na pitanje koliki novac bi bio potreban za izgradnju novoga stadiona u Zagrebu, Kustić je odgovorio:

"To je pitanje za vlasnika stadiona koji treba odrediti i modalitet financiranja samog stadiona kao i koliki će biti njegov kapacitet. Hoće li to biti 28, 30 ili 35 tisuća. Vlada želi ući u izgradnju i sufinanciranje, ali naravno i da Grad Zagreb mora donijeti određene odluke. Nadam se kako će se krenuti ubrzo u realizaciju svega toga. Jučer smo svi bili ugodno iznenađeni tom odlukom i pozdravljamo odluku resornog ministastva i Vlade da se krene u tom smjeru. Što se tiče stadiona u ostalim gradovima, vlasnici svih tih objekata su pretežno lokalne samouprave i one moraju napraviti projekte, mi ne možemo njima ništa uvjetovati".

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 12:22