Hoće li Robbie Burton dočekati novu priliku na Maksimiru?

 DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
OTVORENO PITANJE

Na Maksimir se vraća čitava momčad! Jedan bi mogao zamijeniti Oršića, ali rijetki će dobiti novu priliku

Ima tu i onih koji bi mogli konkurirati za momčad, ali većinu će ih Dinamo morati otpustiti.
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 24. svibanj 2022. 19:07

Počinju glavobolje za sve one koji kreiraju sportsku politiku u Dinamu. Iako, zapravo, Dinamo još nema glavne kreatore sportske politike, jer, čeka se imenovanje trenera i sportskog direktora. A dosjei se skupljaju na stolu u uredu, hrpa raste, puno je pitanja i igrača čije sudbine treba riješiti.

U sjeni priča o transferima i dolascima važnih igrača, trebat će pronaći rješenje za igrače koji su ove sezone bili na posudbama. A ima ih, doista ih ima. Gotovo cijela jedna momčad s krajem sezone vratit će se u Maksimir, barem službeno, imaju ti igrači i dalje ugovore s Dinamom, ali jasno je kao dan da neće svi imati mjesta u svlačionici pod južnom tribinom. No, sad kad druga momčad više neće igrati u Drugoj HNL, kad se uvode nova ograničenja posuđenih igrača, neće Dinamu biti lako rasporediti sve te snage, svima udovoljiti. A malo je onih koji će naći mjesto u prvoj momčadi u novoj sezoni.

Dakle, s posudbi se vraćaju: Ivan Nevistić, Sandro Kulenović, Antonio Marin, Marijan Čabraja, Iyayi Atiemwen, Duje Čop, Stefan Milić, Dinko Horkaš, Renato Josipović, Neven Đurasek, Edin Julardžija i Marko Đira. U Zrinjskom je Niko Janković, koji ima iza sebe jako dobru polusezonu, ali on bi mogao ostati tamo još barem polusezonu, a na popis se vraća i Robbie Burton, Velšanin koji ove sezone nije imao sreće. Trebao je odraditi posudbu u Istri, ali se teško ozlijedio i nije se uspio optimalno vratiti na teren. E sad, tko od svih igrača može računati da će dobiti priliku u Dinamu, da će, ako ništa, barem ići na pripreme s prvom momčadi?

U prvom su redu Antonio Marin i Sandro Kulenović. Marin je u Šibeniku odigrao jako dobru sezonu, u Maksimiru su već prije nekog vremena odlučili da će ga na ljeto vratiti i dati mu šansu da se ozbiljno nametne novom treneru. Mogao bi biti i alternativa Oršiću u slučaju odlaska, može igrati i polušpicu, u svakom slučaju, Marin je jedan od onih koji se vraćaju da bi ostali. Kulenović je, pak, proigrao je u Lokomotivi u drugom dijelu sezone, s obzirom da se u Dinamovom napadu spremaju promjene, da dolazi Drmić, ali bi neki igrači (Jurić, Andrić, Petković) mogli i otići, Kulenović bi u novom miješanju špila možda mogao zaraditi kartu za ostanak. Još jedan koji se nada da će mu se otvoriti put u Dinamu jest Ivan Nevistić.

image

Postava Dinamovih igrača koji se vraćaju s posudbe

SPORTSKE NOVOSTI

Došao je lani iz Rijeke da bi stao na vrata kad ode Dominik Livaković, no transfera nije bilo i Nevistić je sezonu odradio na posudbi u Lokomotivi. Imao je bolja i lošija izdanja, ali očekivanja nisu splasnula, ode li Livaković ovog ljeta, Nevistić bi trebao biti taj koji će uskočiti u prvu momčad. A što će biti s ostalima, teško je zaključiti. Neki će na nove posudbe, Julardžija, primjerice, imao je tešku ozljedu i tek se vratio na teren u dresu Šibenika, ali zbog dugog oporavka nije skupio veliku minutažu i očekuje se da bi trebao formu tesati opet na nekoj drugoj adresi. Što s Atiemwenom kojeg su već više puta u Dinamu otpisivali, ali se uvijek vraća? Ima li potrebe za Čabrajom na lijevom boku, Crnogorac Stefan Milić igrao je standardno u slovenskom Bravu, ali treba li Dinamu trenutno stoper? Što s Đurasekom, koji je otišao iz Ukrajine i skrasio se do kraja sezone u Olimpiji.
I još puno pitanja, a mnoga će odgovore čekati i do kraja kolovoza, do kraja prijelaznog roka.

Kome istječu posudbe?

Iyayi Atiemwen (Gorica)
Marijan Čabraja (Olimpija)
Duje Čop (Celje)
Marko Đira (Koper)
Neven Đurasek (Olimpija)
Dinko Horkaš (Posušje)
Niko Janković (Zrinjski)
Renato Josipović (Bravo)
Edin Julardžija (Šibenik)
Sandro Kulenović (Lokomotiva)
Antonio Marin (Šibenik)
Stefan Milić (Bravo)
Ivan Nevistić (Lokomotiva)

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 11:13