AFP
BORBA ZA LIGU PRVAKA

Najavljuju senzaciju, a svakim danom su sve slabiji! U Maksimiru bi za Ludogorec mogao zaigrati i Hrvat

Kad su već svojevoljno oslabili ekipu, nije ih mazila ni sreća. Ne samo u utakmici, nego i po pitanju igračkog kadra
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 08. kolovoz 2022. 18:01

U Ludogorecu govore o optimizmu, puna su im usta velikih očekivanja od dvoboja u Zagrebu, gdje trener Ante Šimundža najavljuje pobjedu, ali potezi Uprave, koja je prije nadmetanja s Dinamom prodala dvojicu ponajboljih igrača, veznjaka Alexa Santanu i centarfora Pierosa Sotirioua, tjeraju na pitanje koliko doista čelnici kluba u to vjeruju.

Točno je da imaju brzu i dinamičnu igru, da su protiv Modrih dominirali većim dijelom susreta i da im taj kolektivni nastup ubrizgava vjeru kako s reprizom istoga na Maksimiru mogu i zabijati i proći, neovisno tko bio u postavi, ali logično je pitanje što je prioritet kluba? Jesu li morali prodati te igrače za ukupno 4,5 milijuna eura ako vjeruju u Ligu prvaka? Pa, sam plasman u nju donosi mnogo više. Ili su se uplašili Dinama i prije prve utakmice, pa su se okrenuli planu B, a to je Europska liga? Pogotovo što Konferencijsku ligu imaju osiguranu. Odatle možda i komentari da su previše respektirali Modre, da neće tako biti u Zagrebu...

image
AFP

Kad su već svojevoljno oslabili ekipu, nije ih mazila ni sreća. Ne samo u utakmici, nego i po pitanju igračkog kadra. Šimundža će na Maksimiru, prema vijestima iz Bugarske, igrati bez šestorice igrača koji su krenuli u sezonu Lige prvaka. Osim navedene dvojice, pritom se prvo za Cipranina Sotirioua govorilo da će igrati oba dvoboja, pa tek onda otići u Japan, da bi to uradio nakon prvog, što je također zanimljivo, to su četvorica koji su i dalje u klubu: Bernard Tekpetey, autor gola u Razgradu koji ima tri žuta kartona, a tamošnji mediji pišu da gotovo sigurno, iako ćemo u to biti sigurni tek kad vidimo u Zagrebu, neće igrati ni ozlijeđeni Brazilac Cauly Oliveira, Portugalac Claude Goncalves i golman, Nizozemac Sergio Padt. Po tome bi ponovno branio Simon Sluga. Vraća se Manuel Show, koji je odradio kaznu crvenog kartona.

To itekako ide na ruku Modrima, ali opet - je li presudno? Dinamo je ionako igrački jači, koliko je god točno da ne igra na svojoj razini. Ako prikaže kvalitetniji nogomet, trebao bi ići dalje, no ukoliko bude porozan, svašta je moguće jer i pričuve Ludogoreca su pokazale u drugom dijelu u Bugarskoj da znaju biti vrlo neugodne.

Linker
20. travanj 2024 16:35