Niko Kovač na treningu Wolfsburga

 SWEN PFORTNER Dpa Picture-alliance Via Afp
IZNENAĐUJUĆI TRANSFER

Transfer-bomba na pomolu! Niko Kovač dovodi sjajnog dinamovca, do nedjelje bi već mogao biti ‘bivši‘?

Bio bi to dobar posao za Dinamo, naravno, ako odšteta za Franjića bude primjerena
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 24. lipanj 2022. 19:55

Ivanušec, Šutalo, Livaković, Oršić, Petković... Svi su oni spominjani kao mogući megatransferi ovog ljeta, a prvi bi iz Dinama mogao otići Bartol Franjić! Naime, prema informacijama koje su stigle s više strana, Franjića u Wolfsburgu želi Niko Kovač.

Prema onome što smo uspjeli saznati, priča je već prošla sferu glasine i pukog interesa, pregovori triju strana već su uznapredovali i idućih dana znat će se više, hoće li Dinamo ostati bez igrača ili će Franjić ipak ostati u Maksimiru. Po onome što se od šturih, ali pouzdanih informacija može razaznati, igrač je već dao pozitivan odgovor, a sad je na klubovima da se dogovore oko odštete. I, dogovaraju se... A iskustvo nam govori, kad razgovori dođu u tu fazu, rijetko završi ostankom.

image

Bartol Franjić

RONALD GORSIC Cropix


Ne znamo, zasad, iznos odštete za koju bi Franjić mogao otići iz modrog dresa, no, ono što se također može čuti u kuloarima jest da ga Niko Kovač, koji je nedavno postao novi trener 'Vukova', vidi na poziciji zadnjeg veznog. Zna Niko, koji je igrao tu poziciju, prepoznati gdje se Franjić najbolje snalazi, iako je kroz seniorsku karijeru, zapravo, najmanje igrao na tom mjestu. Prošle sezone bio je lijevi bek i stoper, ali, ako ta polivalentnost nekad zna biti i problem, minus, kod Franjića bi mogla biti plus. I donijeti mu transfer u Bundesligu. Jer, 'Vukovi' traže i lijevog beka i zadnjeg veznog, a on može pokriti obje pozicije.


I, bio bi to dobar posao za Dinamo, naravno, ako odšteta bude primjerena (na Transfermarktu vrijedi 4,5 milijuna eura), jer, na svim pozicijama na kojima je Franjić igrao, Modri imaju dobre alternative. Boško Šutalo pojačao je Dinamo neki dan, tu je još pet, šest stopera, Ante Čačić ima rješenja, pronaći će zamjenu za Franjića. Ako ode u Njemačku. Franjić je imao zanimljiv put u Dinamu. Bio je u Dinamu B, priključili su ga u vrijeme pandemije, bilo je upitno hoće li ostati u tom društvu, a onda ga je prvo Igor Jovićević, a potom i Zoran Mamić odlučio koristiti kao ravnopravnog člana prve momčadi. Mamić ga je i vidio na zadnjem veznom, odigrao je odličnu utakmicu u Moskvi kao 'flaster, na Nikoli Vlašiću. Tu je odletio u orbitu, onda je zabio gol Legiji u Varšavi, kad je ušao s pozicije lijevog beka i zakucao poput pravog egzekutora.


Ode li Franjić u Wolfsburg, bit će treći Dinamov igrač koji je otišao u taj klub. Prvi je bio Mario Mandžukić, potom i Josip Brekalo. No, teško da će biti suigrač Brekalu, jer, hrvatski reprezentativac je u zadnjoj godini ugovora, nema naznake produljenja, navodno i on i Wolfsburg traže novo rješenje, ovog puta ne posudbe nego transfera. Wolfsburg neće ove sezone igrati Europu, ali Niko Kovač je dao sam sebi zadatak da iduće sezone Wolfsburg bude u borbi za trofeje, osvajao je u Eintrachtu i Bayernu, bio nadomak uspjeha u Monacu, očekuje se da bi u Wolfsburgu prva godina mogla biti trofejna.


Franjić je u petak bio u Moravskim toplicama i dalje je u Dinamu, ali, pitanje je hoćemo li ga vidjeti u nedjelju protiv Shkendije. Do tada bi već mogao biti 'bivši'.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
14. travanj 2024 18:46